Scopul vizitei este de a aduce potențialul de afaceri și industrial al Cataloniei mai aproape de organul consular al Barcelonei prin realitatea producătoare din Vallès și de a le explica cum reindustrializarea teritoriului și tranziția către o mai mare măsură. economie durabilă și digitalizată, adaptarea la noile provocări într-un context de instabilitate internațională

„El Vallès este unul dintre cele mai dinamice ecosisteme din Catalonia” , a declarat ministrul Alsina către corpul consular, care a dorit să transfere potențialul și dinamismul țesăturii de afaceri din Vallès, centrele de formare și cercetările existente, precum și proiecte majore de viitor. „Combină tradiția și inovația, iar asta ne explică foarte bine în străinătate: o mare tradiție a industriei, comerțului și privirii lumii, cu o tradiție internațională. vocație, de a privi ce se întâmplă în străinătate și de a conecta cu el, și în același timp de a moderniza, cu o industrie foarte inovatoare ”, a spus ministrul din Vallès.

Alsina a avertizat că „capacitățile noastre industriale trebuie consolidate. În caz contrar, societățile noastre vor fi prost echipate pentru a face față provocărilor și perturbărilor care pot apărea ”. Ministrul a evidențiat „spiritul inovator, care caută soluții și propune propuneri în avans” al țesutului industrial catalan și expertiza catalană, cu capacitatea de a conduce propuneri care servesc drept model pentru alte contexte industriale.

„Cred cu tărie că industriile noastre catalane, companiile, organizațiile de bază și instituțiile publice vor lucra împreună. Și Vallès nu va fi o excepție ”, a asigurat el. Ministrul a vorbit și despre viitoarea generație de fonduri europene ca o oportunitate de a face mari pariuri pe viitor la nivel local cu reparații globale.

Ziua a început cu o sesiune de lucru la sediul la Cecot. , la Institut Industrial de Terrassa. Președintele Cecot, Antoni Abad , a prezentat activitatea entității în însoțirea și consilierea companiilor catalane pentru a-și îmbunătăți competitivitatea și a avea un impact asupra bogăției țării.

Discursul principal a fost susținut de expertul în inovare în afaceri Xavier Ferràs , profesor titular în cadrul Departamentului de operațiuni, inovare și date ESADE Științe și fost director Centrului de inovare în afaceri ACCIÓ. Ferràs a prezentat modelul de inovare și achiziție de talente ca un motor al economiei.

În continuare, jurnalistul Albert Closas a moderat o masă rotundă cu Mireia López , responsabilă cu atragerea investițiilor străine de la ACCIÓ; Ramon Comellas , președinte Circutor; Jordi Rodríguez , Director General al Centrului Tehnologic Leitat; și Alex Moñino , Vicepreședinte HP pentru Imprimarea 3D Global Business and Category Management.

Sursa: Ministrul Alsina: „El Vallès combină ceea ce ne face puternici pe plan internațional: tradiția și inovația”