Autorităţile din Catalunia au comunicat în mod oficial că printre cele 12 victime ale accidentului de la Casteldefels se află şi o româncă. Poliţia spaniolă încearcă să afle identitatea româncei de 30 de ani care ar fi decedat în urma accidentului de la Casteldefels şi în acest sens s-au făcut solicitări către Interpol şi către poliţia română pentru a putea obţine din partea familiei mostre de ADN.

Deocamdata nu a fost făcută publică identitatea tinerei, pentru că potrivit autorităţilor, victima nu are rude aici în Spania. Singurul indiciu privind identitatea ei este însă paşaportul găsit la faţa locului.

Poliţia a reuşit să facă toate cele 12 identificări, dintre care 11 aparţin unor cetăţeni din America Latina şi una este româncă.

Toate corpurile au fost fragmentate în urma accidentului, iar medicii legisti au precizat ca acestea vor putea fi predate doar după câteva săptămâni.

Cei 12 tineri au fost lovii de un tren de mare viteză în gara Castelldefels din Catalunia în timp ce se îndreptau spre plaja din localitate, unde urma să aibă loc un concert pentru noaptea de San Juan. Ca să poată ieşi din gară, tinerii au traversat pur şi simplu calea ferată şi nu au auzit din cauza aglomeraţiei avertismentul că urma să treacă un tren de mare viteză.