Membrii filialei Partidului Poporului Dan Diaconescu din Spania îi cer explicaţii deputatului Aurelian Mihai de la PPDD printr-o scrisoare publicată pe reţelele de socializare.

Preşedintele interimar al PPDD Spania, Ştefan Toporău, a publicat pe Facebook un comunicat în care transmite surprinderea membrilor partidului fondat de Dan Diaconescu, după ieşirea lui Aurelian Mihai din grupul parlamentar PPDD. Deputatul ales in colegiul uninominal nr. 1 a anuntat in 21 mai că părăseşte PPDD-ul din Parlament şi că va activa ca independent, fără să explice motivele deciziei sale.

Cu toate că în comunicatul său din 21 mai, publicat pe pagina sa de Facebook, Aurelian Mihai susţinea că decizia sa a fost consultată cu membrii PPDD, conducerea formaţiunii din Spania se arată total surprinsă de mişcarea „deputatului diasporei„. Fără să-i reproşeze ceva, scrisoarea preşedintelui PPDD Spania pare o solicitare disperată de amănunte de la Aurelian Mihai. Mai mult, Ştefan Toporău îi scrie lui Aurelian Mihai dintr-o poziţie de subordonare, ca şi cum ar aştepta instrucţiuni suplimentare de la cel care în acest moment este considerat un trădător în rândul PPDD-iştilor din Spania.

Comunicatul PPDD SpaniaSuntem surprinşi de decizia dvs. de a părăsi grupul parlamentar PPDD, neînţelegând modul în care v-aţi gândit să continuaţi activitatea dvs. ca deputat fără să vă retrageţi complet şi din PP-DD „, scrie preşedintele interimar al PPDD Spania, Ştefan Toporău, lăsând impresia că se aştepta ca Aurelian Mihai să părăsească şi formaţiunea. În continuare, liderul interimar al PPDD-iştilor din Spania îi cere indicaţii ca să ştie ce să facă în continuare partidul pe care tocmai Aurelian Mihai l-a părăsit.

{loadposition publi-in-article}

Pentru a putea să vă înţelegem mai bine, vă rog să ne răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Din moment ce noi v-am acordat votul nostru pentru a ne reprezenta în Parlamentul României şi prin persoana dvs. să se audă glasul Diasporei, dorim să ştim cum ne veţi reprezenta de acum înainte, fiind independent? 2. Dacă sunteţi independent, ce garanţii putem avea că dvs. veţi respecta programul politic al PPDD Diaspora în elaborarea proiectelor dvs. parlamentare? Şi cine vă va sprijini în continuare pentru aceste proiecte, fără grupul parlamentar PP-DD din care v-aţi retras? 3. Cum ne garantaţi nouă, celor care v-au votat, că veţi acorda votul dvs. proiectelor parlamentarilor PPDD-ului şi nu altor forţe politice, având în vedere că nu mai aveţi obligaţii faţă de grupul parlamentar PPDD, declarându-vă independent?„, scrie Ştefan Toporău pe pagina de Facebook a președintelui PPDD Spania.

Comunicatul PPDD Spania pare mai degrabă o consultare pe care conducerea filialei o cere de la Aurelian Mihai cu privire la pașii următori pe care ar trebui să-i facă cei care l-au votat din Spania, fără să-i ceară socoteală pentru faptul că și-a trădat partidul și votanții. Deocamdată, deputatul Aurelian Mihai nu a dat nici un răspuns public nici la întrebările foştilor colegi de partid, dar nici la solicitarea publicației noastre.