Poliția spaniolă a reușit să-l prindă în Ibiza pe hoțul care jefuia mămicile neatente printr-un metodă foarte ingenioasă.

Românul urmărea femeile cu copii mici care mergeau la cumpărături și într-un moment de neatenție al acestora strecura mâna în geanta din spatele căruciorului ca să fure portofele sau telefoane mobile.

Polițiștii au început să-l caute după ce au primit mai multe denunțuri din partea unor femei care fuseseră jefuite în timp ce se aflau în magazin.

Majoritatea cazurilor au fost semnalate în zona comercială din centrul orașului, iar anchetatorii au declanșat o anchetă pe fondul numărului neobișnuit de plângeri.

După ce au vizionat filmările de la camerele de supraveghere din magazine, polițiștii au înțeles că este vorba de un hoț foarte ingenios care acționa la orele de vârf când magazinele erau pline.

Românul, în vârstă de 45 de ani, nu se limita doar la furtul banilor din portmoneu, ci urmărea victima prin mai multe magazine, reușind astfel să afle și codul pin de la cardul bancar cu care era făcută plata.

După ce punea mâna pe portofel, bărbatul mergea direct la bancomat de unde reușea să scoată sume importante de bani, înainte ca victima să-și dea seama că fusese furată.

După ce a fost identificat și prins de poliția din Ibiza s-a descoperit faptul că românul se afla temporar în Ibiza și fusese arestat pentru furturi de același gen și în alte țări din Europa.