Caracatita Paul si-a gasit inlocuitor la Campionatul European de Fotbal din Polonia si Ucraina. Este vorba de un porc ucrainean din orasul Kiev.

Dupa raposata caracatita Paul care a devenit celebra pentru ca a nimerit multe rezultate la Cupa Mondiala la Fotbal in Africa de Sud, organizatorii Cupei Europene la Fotbal vor sa aiba un oracol animal al competitiei.

Primaria din Kiev a anuntat ca a fost descoperit un „porc oracol” care cunoaste „misterele fotbalului” si care va oferi pronosticuri inaintea meciurilor din Campionatul European UEFA EURO 2012, care va incepe pe 8 iunie.

Un porc oracol, unic, din Ucraina, cunoaste secretele fotbalului. In fiecare zi de la ora 16 va oferi pronosticul urmatoarelor meciuri„, a transmis primaria Kievului, printr-un comunicat citat de 20minutos.

Nu se stie inca ce metoda va folosi porcul de la Kiev ca sa faca pronosticuri asemanatoare cu cele ale lui Paul, dar se stie despre caracatita de la Oberhausen ca era ademenita cu scoici care se aflau in recipiente inscriptionate cu insemnele echipelor. Scoica aleasa de Paul indica cine va castiga meciul.

Caracatita a reusit sa ghiceasca ca Spania va fi campioana lumii la fotbal, fapt care i-a determinat pe spanioli sa-l ceara in adoptie pe cefalopod. Intre timp, caracatita Paul a murit de batranete, iar acum la EURO 2012 este nevoie de un oracol animal, care nu va manca scoici, dar  cu siguranta va grohai in fata camerelor de televiziune din lumea intreaga.