Autoritatile romane spera ca guvernul Spaniei nu va prelungi restrictiile aplicate romanilor pe piata muncii.

In cadrul unei vizite la Madrid, presedintele Senatului Romaniei, Crin Antonescu i-a transmis acest lucru omologului sau de la conducerea Senatului spaniol.

Crin Antonescu i-a spus, miercuri, lui Pio Garcia Escudero, omologul sau spaniol, ca pentru romani este foarte important sa se incheie perioada de restrictii privind accesul pe piata muncii. Acestea expira la finalul anului, dar guvernul spaniol are posibilitatea sa le prelungeasca inca un an.

Am spus ca e foarte important pentru noi pentru cei aproape un milion de romani, oficial inregistrati in Spania ca aceasta restrangere a dreptului de munca sa se opreasca odata cu implinirea primului termen„, a precizat Crin Antonescu la Madrid, la finalul unei intalniri cu liberalii din Spania.

O alta tema de discutie dintre cei doi presedinti de Senat a fost experienta Spaniei in absorbtia fondurilor europene. Crin Antonescu crede ca firmele spaniole pot fi atrase de investitii prin fonduri europene in Romania care „sunt interesate ca Romania sa reuseasca accesarea, absorbtia acestor fonduri europene pentru ca doresc sa lucreze, doresc sa investeasca, doresc sa construiasca pe piata romaneasca„.

Spania este una dintre tarile europene care au cheltuit cel mai bine fondurile de coeziune dupa aderare. Dupa intalnirea cu presedintele Senatului Spaniei, Crin Antonescu s-a intalnit cu liderii cluburilor liberale din Spania.

La reuniune a participat si candidatul PNL pentru Senatul Romaniei, Cristian David, fost ministru de Interne.