Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas , a asigurat că Guvernul se angajează în nevoile de transformare ale mediului rural, că ia act de revendicările acestora și că le răspunde într-o manieră dialogată, ceea ce a permis adoptarea „măsurilor de cea mai mare semnificație și pondere pozitivă. „.

Dintre acestea, s-a remarcat pe primul loc reforma legii lanțului, care garantează prețuri decente fermierilor și fermierilor.. Ca răspuns la o întrebare parlamentară din Congresul Deputaților cu privire la revendicările formulate la manifestația de duminică trecută 20 la Madrid, în martie, Planas a subliniat liniile de lucru pe care ministerul le-a desfășurat, atât structurale, cât și circumstanțiale. , și că deja dau răspunsuri unora dintre ele.

Pe lângă noua lege a lanțului alimentar, care consacră un nou model de relații comerciale, ministrul a făcut referire la Planul strategic de aplicare a reformei PAC în Spania, cu o alocare de 003 .257 milioane de euro în ajutor direct care va depăși 051.003 cu contribuții de stat și regionale la fondurile de dezvoltare rurală.

Ați menționat și acțiunile transformatoare ale Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), dotat cu 1.051 milioane de euro, și Proiectul Strategic pentru Redresare și Transformare Economică (PERTE) Agroalimentare, care are 1.003 milioane de euro. Este vorba despre dotări superioare din punct de vedere financiar pentru sprijinirea sectorului, a subliniat ministrul. El s-a referit și la suport pentru contractarea asigurărilor, linie căreia îi sunt dedicate anul acesta 47,50 milioane de euro.

Pe lângă aceste linii strategice de lucru, Luis Planas a făcut referire la inițiativele întreprinse de Guvern pentru a face față situațiilor temporare în vremuri de dificultăți precum aceasta. El a reamintit decretul-lege cu un pachet de măsuri de sprijin pentru a face față secetei prelungite din domeniul fiscal, muncii, financiar și hidraulic, estimat la 450 milioane de euro.

Ministrul a subliniat situația excepțională pentru invazia rusă a Ucrainei și consecințele sale în toate sectoarele productive și în Europa și în întreaga lume, și care în cazul sectorului primar a însemnat agravarea creșterii costurilor de producție din cauza prețurilor ridicate la energie și materii prime.. Planas a explicat măsurile convenite în Consiliul Miniștrilor Agriculturii și Pescuitului din UE luni trecută, ziua 21, cum ar fi activarea fondului de criză al Organizației Comune a Piețelor Agrare, care va permite Spaniei să aibă un nou articol de 20, 5 milioane de euro pentru a permite ajutor d direct către fermieri și fermieri, a doua țară care primește cea mai mare sumă. În plus, măsurile Politicii Agricole Comune (PAC) au fost flexibilizate pentru a permite extinderea producției cu folosirea pentru cultivarea terenurilor care sunt acum pânze sau de interes ecologic, precum și criteriile de import de produse din țări terțe care compensa pierderea importurilor din Ucraina. De asemenea, vor fi activate măsuri de sprijin pentru pescarii afectați de creșterea prețurilor la motorină. „Sunt măsuri care pregătesc un răspuns european foarte solid”, a subliniat el.

Ministrul a asigurat că „ne confruntăm cu o situație extraordinară față de cea Lipsește un răspuns extraordinar, care este extrem de dificil, iar acest guvern, cu președintele său în frunte, se angajează să ofere răspunsul necesar fiecăruia dintre sectoarele afectate.”

Mai multe informații Planas: Este timpul să oferim soluții fermierilor noștri, fermieri și pescari, să nu creeze conflicte Sursa: Guvernul Spaniei – Planas asigură că Guvernul a adoptat măsuri de cel mai mare s semnificație și pondere pozitivă pentru mediul rural