#Spania – Întâlnirea europeană are loc luni și marți în capitala Aragonese. În salutul său, Alegría a subliniat rolul cheie pe care comunitatea educațională trebuie să-l joace în dezbaterea europeană privind viitorul tineretului.

Reprezentanții Consiliului Școlar de Stat și elevii vor participa mâine la ședința de lucru Educație, care va discuta despre modul în care poate fi îmbunătățită contribuția educației la valorile comune și la cetățenia democratică în UE.

DuMai devreme, Alegría a vizitat și CEIP Tenerías din Zaragoza, unde a fost intervievată de un grup de școlari pentru programul ClanTV de la TVE.

Ministrul interimar al Educației și Formării Profesionale, Pilar Alegría, în timpul vizitei la CEIP Tenerías de Zaragoza.

În această după-amiază, ministrul interimar va participa și la o întâlnire informală între miniștrii UE și studenții de la Institutul de Învățământ Secundar Miguel Catalán din Zaragoza. Seara, va participa, împreună cu miniștrii și reprezentanții Educației și Tineretului din UE și autorităților locale și regionale, la concertul susținut la Conservatorul Superior de Muzică, iar apoi va participa la cina de gală organizată cu ocazia a RIM .

La rândul său, secretarul de stat pentru Educație, José Manuel Bar, va participa la dezbaterea cu aproximativ douăzeci de studenți din șapte institute din Aragon, care va avea loc la sediul Cortes of Aragon.

Ministrul în exercițiu al Educației și Formării Profesionale, Pilar Alegría, participă la ședința Consiliului Școlar de Stat.

Mai multe informatii Reuniunea ministerială informală a Uniunii Europene pentru Educație și Tineret (RIM) Site-ul web al președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene Etichete: UE Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Pilar Alegría subliniază rolul comunității educaționale în dezbaterea europeană privind viitorul tineretului