Romanii din Sevilla au sarbatorit duminica, 13 februarie, cu sarmale, mititei, bere si frumoase cantece si dansuri folclorice romanesti cu ocazia zilei Sfantului Valentin.Sarbatoarea a fost organizata de Asociatia Latinilor Romani din Andalucia si a avut loc la barul Integracion din Sevilla, participand peste 50 de romani.

Toti participantii au profitat de ocazie si s-au simtit bine dansand si amintindu-si de casa. Maria Ardeleanu, originara din Onesti (Bacau), dar care a locuit 30 de ani in Brasov lucrand la un restaurant ne spune ca: „Am plecat din Romania cu 6 ani in urma la propunerea unor prieteni care lucrau deja in Targul din Sevilla de mai mult timp. Am venit singura la inceput, lucrand la o churrerie, iar pe rand mi-am adus si familia. cele trei fiice Corina, Costina si Natasa, precum si sotul Gheorghe„. El  a lucrat in Brasov, la fabrica de bere Ciucas, ca electrician si sudor, dar a venit in Sevilla si lucreaza cu familia la „churreria” in targurile spaniole: „In Romania castigam bine acum 6 ani, dar imi doream sa-mi pot ajuta si copiii sa-si poata cumpara o casa cu banii castigati in Spania. Acum  ne-am stabilit in Sevilla si nu ne mai gandim la o intoarcere acasa prea curand, din cauza situatiei economice. Platesc 1000 de euro pe luna chirie pentru 6 persoane, plus cheltuielile de bloc. Castigam toata familia, lunar, aproximativ 5000 euro, iar cand sunt multe ferii se poate si mai mult, dar cu mult mai multa munca„. Maria  acum lucreaza la o firma spaniola, la calcat de haine, iar restul familiei  la  churrerie.

Alti romani, participanti la petrecere, Condela si Vasile sunt o familie din Brasov, care lucreaza intr-o casa de 4 ani de zile. Marturisesc ca le este greu, dar se motiveaza ca au in tara doi copii pe care trebuie sa-i ajute „sa-si faca un rost in viata„.