#Spania – Instituții precum Muzeul Național Prado, Muzeul Centrului Național de Artă Reina Sofia, diferitele Muzee de Stat și teatrele INAEM, directorul Institutului Cervantes s-au alăturat apelului, care a fost inițiat de ministrul Culturii și Sportului, Miquel Iceta. , Luis García Montero sau INJUVE. De asemenea, artiști precum cântăreața și compozitorul Rozalén, Premiul Național pentru Muzică Actuală 2021, membrii Companiei Naționale de Teatru Clasic Tânăr sau actrița Itziar Castro, printre alții.

Persoanele care au împlinit 18 ani în acest an sau vor împlini 18 ani în 2023 au până marți, 31 octombrie, ca termen limită pentru a procesa acest ajutor promovat de Ministerul Culturii și Sportului, termen care a fost prelungit cu o lună cu scopul de a promova și să faciliteze participarea maximă a tinerilor la program.

Pentru a solicita Bonusul Tânăr Cultural, solicitanții trebuie să se înregistreze și să completeze procedura de înscriere pe site. Cei născuți în anul 2005 pot aplica în nume propriu, sau prin intermediul unui reprezentant major, anexând un model de reprezentare semnat de ambele părți.

Compania publică Correos, entitatea responsabilă cu sprijinul bancar pentru Bonusul Cultural pentru Tineret, a început deja să trimită cardurile virtuale și fizice către tinerii beneficiari pe 14 septembrie. Din acel moment, cardurile sunt emise progresiv până la atingerea bonusurilor totale acordate.

Creșterea cererilorPână astăzi sunt deja peste 317.600 de persoane care au solicitat-o, cifră care depășește cu 40.000 numărul total de beneficiari ai ediției precedente, care s-a ridicat la 277.594. Fiecare dintre aceste cereri este revizuită și supusă procesului de control individualizat al subvențiilor al Administrației Generale a Statului.

Odată ce Bonusul Cultural Tineret este acordat, beneficiarii au la dispoziție un an pentru a utiliza cardul de la data acordării. Aplicația și site-ul web Youth Cultural Bonus le arată tinerilor timpul rămas pe care îl au pentru a se bucura de Bonus, precum și soldul rămas în fiecare dintre categoriile în care este împărțit Bonusul.

La rândul lor, peste 3.000 de companii culturale își oferă deja serviciile și produsele prin programul pe care Ministerul Culturii și Sportului l-a lansat în 2022. Obiectivele acestei inițiative sunt, pe de o parte, promovarea loialității tinerilor ca public. și consumatorului cultural și, pe de altă parte, oferă sprijin suplimentar sectorului cultural în redresarea acestuia.

Mai multe informatii Young Cultural Bonus: ce este și pe ce se poate cheltui? Sursa: Guvernul Spaniei – Personalitățile și instituțiile culturale încurajează tinerii să aplice pentru Bonusul pentru tineri culturali înainte de 31 octombrie