Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni organizează, în perioada 17 – 24 august a.c., la Costineşti, jud. Constanţa, cea de-a doua ediţie a programului „Diaspora Estival”.

Evenimentul, destinat exclusiv românilor din afara graniţelor ţării, are ca principal obiectiv organizarea unor ateliere de lucru, structurate pe următoarele domenii: Afirmarea identităţii culturale şi dreptul la educaţie; Integrare prin mass-media şi dialog intercultural; Rolul diasporei române în promovarea inovaţiei şi dezvoltării durabile în România; Integrare socială şi economică. O perspectivă a comunităţii româneşti;
Ca element de noutate, în cadrul programului va fi introdus un seminar de formare în domeniul managementului de proiect, accesare fonduri europene, transfrontaliere, publice şi nerambursabile.
Criterii de participare: să fie români de pretutindeni, în accepţiunea Legii 299/2007; să facă parte dintr-o asociaţie, fundaţie, organizaţie românească din străinătate, legal constituită; să dezvolte programe, proiecte sau acţiuni în sprijinul românilor de pretutindeni; să îşi poată asigura cheltuielile de transport din localitatea de reşedinţă, la locul desfăşurării evenimentului (Costineşti, jud. Constanţa).

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}