Fundația Grandes Amigos, în cadrul proiectelor sale împotriva singurătății nedorite a persoanelor în vârstă, organizează diferite petreceri și activități de petrecere a timpului liber și de socializare în Madrid, Móstoles și Torrejón de Ardoz, pentru ca oamenii care se află în această situație să se poată bucura la aceste date o zi de sărbătoare în companie.

Gran Residencia a găzduit petrecerea și activitățile organizate la Madrid, la care a participat Directorul General de Atenție pentru Persoane Vârstnice și Dependență, Juan Jose García Ferrer.

În discursul său, García Ferrer a apreciat acțiunile pe care le desfășoară Comunitatea Madrid, subliniind că în cadrul Planului guvernamental regional împotriva singurătății nedorite vor fi încorporate strategii pentru a facilita ajutorul și a face față a ceea ce el a numit „pandemia secolului XXI. ”.

Conștientă că de Crăciun sentimentul de singurătate nedorită devine mai intens pentru mulți oameni în vârstă și îi agravează efectele asupra sănătății și bunăstării, Fundația Marii Prieteni organizează aceste petreceri și activități de agrement, care includ gustări, divertisment și transport.

Asociația Grandes Amigos este o organizație non-guvernamentală, non-profit, membră a Consiliului Regional pentru Persoane Vârstnice din Comunitatea Madrid, care desfășoară activități de însoțire a persoanelor în vârstă pe tot parcursul anului, datorită voluntariatului și rețelelor de cartier.

Sursa: Comunitatea Madrid – Participăm la activitățile „Crăciun fără singurătate pentru bătrâni”