Parcul Natural Cadí-Moixeró, gestionat de Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală, a comandat un studiu privind capacitatea de transport a celor mai frecventate sectoare ale parcului. Studiul, care se concentrează pe sectoarele Pedraforca, Empedrats, Fonts del Llobregat și Prat del Cadí, a fost pregătit de Grupul de Cercetare Socială și Educațională privind Activitatea Fizică și Sportul Institutului Național de Educație Fizică din Catalonia al Universității din Lleida.

Acest studiu, care a fost deja prezentat Consiliului de Administrație al Parcului, va servi la ajustarea măsurilor deja aplicate pentru a evita supraaglomerarea acestor spații și, în același timp, va defini următoarele acțiunile de întreprins. În acest sens, Parcul a evidențiat că măsuri precum abilitarea parcărilor în zona Prat de Cadí, Empedrats și Pedraforca, punerea informatorilor la poalele parcărilor din Estana și Empedrats sau îmbunătățirea semnalizării de reglementare și deja ajută pentru a atenua tensiunea pe care afluxul de vizitatori o poate produce în aceste spații. Un test pilot de la 1 la va fi lansat și în această vară în august cu un autobuz de transfer între Gósol, Saldes și punctul de belvedere Gresolet și punctele de informare ale Parcului vor fi consolidate în cinci municipii.

Determinarea capacității de încărcare este un instrument de planificare util pentru a obține o aproximare a intensității utilizărilor pe care le poate suporta un spațiu natural. Acesta este un calcul complex, care nu ține cont doar de afluxul de vizitatori, ci și de alți factori precum formatul itinerariului, vremea, gradul de satisfacție al vizitatorilor sau percepția afluxului de vizitatori.populația locală. În acest sens, este necesar să se facă diferența între capacitatea fizică de încărcare (CCF), care corespunde numărului maxim de persoane care ar putea vizita un loc dacă nu ar exista limitări și capacitatea efectivă de încărcare (CCR), calculată din „factori de corecție”. care se aplică CCF, cum ar fi dificultatea de acces, clima, valorile naturale existente, evaluarea socială, dispersarea utilizărilor sau gradul de satisfacție al vizitei

Încărcarea reală capacitatea obţinută în diferitele puncte este următoarea:

Anual

Lunar

Zilnic

Masivul Pedraforca

205. 968

. 464

464

Pedraforca cim

. 999

3. 422155

96

Pietru

47 809 ) 6. 161

Fonts del Llobregat

92. 746

8. 73

206

Prats del Cadí

071. 947

7. 746

Total

473. 497

39. 464

464

Studiul comandat de Parcul Natural concluzionează că, deși uneori capacitatea reală de încărcare depășește limitele în diferitele puncte studiate, cu excepția Prat de Cadí sector , se păstrează în general sub v apoi stabilit. Aceste depășiri apar mai ales în unele zile din sezonul estival și de asemenea în perioada Paștelui.

Din Parcul Natural au subliniat importanța realizării unor studii ale acestor caracteristici pentru a dispune de instrumente de evaluare. să ajusteze sau să întreprindă noi măsuri de reglementare a utilizărilor spațiului.

Sursa: Parcul Natural Cadí-Moixeró promovează un studiu pentru a afla încărcătura turistică a sectoarelor cele mai vizitate