Delegatul Guvernului la Barcelona, ​​​​ Toni Morral , a prezidat o nouă sesiune a Consiliului de Administrație care reunește directorii Serviciilor Teritoriale ale Generalitati în acest demarcare. În cadrul ședinței de astăzi au fost împărtășite informații cu privire la acțiunile întreprinse de Guvern pentru coordonarea îngrijirii familiilor refugiate din Ucraina

Coordonatorul Comitetului pentru Primirea Refugiaților, „un rol foarte proeminent în această situație de urgență.”

Delegatul Guvernului la Barcelona, ​​​​ Toni Morral, a subliniat „ importanța coordonării foarte bine a tuturor acțiunilor și că consiliile sunt foarte bine informate pentru a putea îndruma în mod corespunzător refugiații asupra protocoalelor

Consiliul de Administrație al a decis şi Administraţia Teritorială din Barcelona Astăzi au fost abordate și alte probleme, precum Planul de sănătate întocmit de Guvern și care propune „un concept de sănătate dincolo de absența bolii”. Acest lucru a fost explicat de directorul adjunct de planificare al Departamentului de Sănătate, Montserrat Dolz, care a dat detalii despre strategiile planificate până la .

Montserrat Dolz a precizat că noul Plan de Sănătate se concentrează pe promovarea autonomiei personale, abordând riscuri, prevenție și non-bunăstare.nu doar fizice, ci și biopsihosociale. Planul se concentrează, de asemenea, pe șanse egale sociale și de sănătate, generarea de medii sănătoase, o abordare cuprinzătoare a sănătății și „guvernare transversală, în care lumea locală joacă un rol cheie”.

În acest sens, directorul adjunct de planificare a explicat că deja au început Planurile Teritoriale de Sănătate, care vor propune intervențiile necesare pentru îmbunătățirea serviciilor, într-o analiză care se va face coincizând cu fiecare. regiune de sănătate.

Sursa: Serviciile Teritoriale ale Vegueria din Barcelona se adresează primirii refugiaților din Ucraina