Comunitatea Madrid a înființat noi facilități pentru îngrijirea și însoțirea minorilor în instanțele din Plaza de Castilla din capitală, în timp ce rudele acestora efectuează orice procedură sau management. Acest serviciu public și gratuit este operațional de luni până vineri și nu este necesar să solicitați o programare pentru a-l folosi.

Ministrul Președinției, Justiției și Internelor, Enrique López, a a inaugurat astăzi așa-numita Zona sigură a copilăriei , și a explicat că „acest lucru inițiativa răspunde cu scopul de a proteja drepturile celor mai vulnerabili care merg la birourile judiciare, pe lângă crearea unui mediu de încredere pentru aceștia.”

”Cu această investiție a Executiv Autonom îmbunătățim calitatea și căldura infrastructurilor judiciare și respectăm Planul de Umanizare a Justiției pe care l-am întocmit în această legislatură. Copilul sau adolescentul este lăsat în grija profesioniștilor și, într-o anumită măsură, rămâne nevăzut de ceea ce se întâmplă în interiorul unei instanțe”, a subliniat López.

Această nouă resursă adaugă și o altă cu aceleași caracteristici situate în Tribunalele de violență împotriva femeilor de pe strada Albarracín din Madrid, care au început să funcționeze în octombrie anul trecut. Până în prezent, aproape 31 minori au beneficiat de îngrijire personalizată din partea unei echipe de profesioniști, care de obicei stau între 30 minute și două ore, facilitând astfel concilierea vieții de familie și în relațiile acesteia cu Administrația Justiției.

Noul spațiu vizitat astăzi de ministru este situat la etajul al treilea al aripii drepte a Tribunalelor Plaza de Castilla. Ocupa 50 metri patrati si dispune de mobilier, jocuri si materiale adaptate populatiei de la 0 la

. ani. Direcția Generală a Infrastructurilor Judiciare a Comunității Madrid a investit puțin mai mult de 31 în aceste lucrări de adaptare.000 euro.

5 milioane pentru îmbunătățirea Tribunalelor din Plaza Castilla

Acest proiect face parte din planul de îmbunătățire a acestui complex în care administrația regională a investit aproape 5 milioane de euro pentru modernizare și îmbunătățire fără a-i modifica activitatea constantă.

Această sumă a inclus și implementarea Biroului de Asistență pentru Victime și a Camerei Gesell – unde minorii pot depune mărturie într-un mediu sigur, lăsând mărturia lor ca probe reconstituite, evitând ca victima să fie nevoită să o repete pentru vederea orală. Este o zonă care îndeplinește același obiectiv: protejarea și asistarea celor mai vulnerabili.