Secretarul de stat pentru Politică Teritorială, Alfredo González, a explicat că departamentul va conta pe 061022 cu un buget care crește aproape unul 11% până la atingerea 235 ,23 milioane de euro: „Un buget care ne va permite să promovăm în continuare dialogul și cooperarea cu comunitățile autonome și să sprijinim lumea locală cu mai multe mijloace și resurse.”

Alfredo González a indicat că bugetele afectează modernizarea economiei noastre, „care este și modernizarea administrațiilor publice, de aceea alocam 183 milioane de euro pentru a subvenționa proiecte de digitalizare ale entităților locale”.

Pe de altă parte, secretarul de stat a subliniat căcoeziunea socială și teritorială ca obiective: „Va exista o contribuție suplimentară de peste 11 milioane de euro pentru planurile globale pentru Ceuta și Melilla, care vor fi aprobate în săptămânile următoare, vom continua să contribuim cu resurse la Fondul de investiții Teruel și sprijinim proiectul de fuziune întreprins în acest an de municipalitățile Don Benito și Villanueva de la Serena”.

Alfredo González, care a subliniat, de asemenea, consolidarea resurselor personale și materiale ale delegațiilor și subdelegațiilor Guvernului, cu acțiuni și în eficiența energetică, a rezumat ca obiective ale conturilor publice „protecția cetățenilor, avansarea țării și continuarea promovează colaborarea interadministrativă și coeziunea teritorială”.

Plan de redresare, transformare și reziliență În cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), Ministerul de Politică Teritorială are 183 .4 milioane euro pe 3 ani (391, 2022 Y 2023) pentru finanțarea modernizării entităților locale și 4 milioane de euro pt. digitizarea și modernizarea acțiunilor și serviciilor propriu-zise ale departamentului ministerial.

La Investiția 3 a Componentei participă și Ministerul Politicii Teritoriale. legat de Planul de Tranziție Energetică în AGE coordonat de Ministerul Tranziției Ecologice și Provocarii Demografice, în valoare totală de 9,4 milioane de euro în diverși ani.

Din suma totală gestionată de Politica Teritorială, finanțarea a fost deja aranjată pentru 625 și cea corespunzătoare 2023.

Estimarea pentru 2023 eliminați 192, 2 milioane de euro, unul 20, cu 7% mai mult decât anul precedent. Din acest buget, Ministerul dispune de 2 milioane de euro pentru acțiuni ale Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) în departament, 6,5 milioane pentru eficiența energetică în clădirile delegațiilor și subdelegațiilor Guvernului și . ,62 milioane, cea mai mare sumă, pentru a subvenționa proiecte de digitalizare și modernizare a entităților locale, cu finanțare din fonduri europene.

Programe bugetare Dintre programele bugetare ale Ministerului Politicii Teritoriale, dincolo de cele legate de Mecanismul de Recuperare și Reziliență, se remarcă cel al Administrației Generale a Statului în Teritoriu, cu 285, 8 milioane de euro, pentru a continua dezvoltarea Plan strategic cuprinzător, cu o creștere a personalului și modernizare tehnologică pentru la furnizarea de servicii de calitate în delegațiile și subdelegațiile Guvernului. La această prevedere trebuie adăugate 6,5 milioane pentru eficiența energetică care vor fi investite în 2023 în clădirile delegațiilor și subdelegațiilor Guvernului.

Întăririle sunt direct legate de servicii în zone la fel de importante precum Birourile pentru Imigrări, Centrele de Vaccinare Internațional, Unități de coordonare împotriva violenței împotriva femeilor și posturi de control la frontieră.

Vocație municipalistă Vocația municipalistă a Ministerului Politicii Teritoriale primește și ea un impuls la bugetul pentru 2023, prin programul de cooperare economică locală al statului, cu diferite linii de acțiune care asigură resurse financiare speciale entităților locale pentru dezvoltarea politicilor lor publice.

. În acest sens, creșterea în 135. euro, până la 2, 589 milioane de euro, din subvenția acordată Federației Spaniole a Municipiilor și Provinciilor (FEMP). De asemenea, după cum a subliniat secretarul de stat, 30 milioane de la Fondul de Investiții Teruel (FITE) pentru dezvoltarea economică a provinciei, o nouă dotare de 17,24 milioane de euro pentru acțiuni în Ceuta și Melilla și 1 milion de euro vor fi alocați pentru a facilita fuziunea consiliilor municipale din Badajoz din Don Benito și Villanueva de la Serena.

Alfredo González, în cele din urmă, a subliniat că PGE pentru 2023 „favorizează majoritatea socială, combate inegalitatea și aprofundează coeziunea teritorială a țării noastre”, și a subliniat un fapt revelator al banilor pe care administrațiile urmează să îi primească teritorial. , care sunt cele care oferă cele mai mari servicii publice, în 2023: „Comunitățile unitățile autonome vor primi un număr de înregistrare mai mare de 135. milioane de euro (un % mai mult decât 2022) și entități locale, cifra nemaivăzută până acum de la 24.192 milioane de euro din sistemul de finanțare (cu 5% mai mult decât 2023)”. PGE 2023 – Ministerul Politicii Teritoriale.

Mai multe informații Proiect Bugetul General de Stat 589 ) Guvernul prezintă în Congres Bugetele de 2023 care beneficiază majoritatea socială și sporesc eficiența economică (000/ 00/22) ​Guvernul aprobă proiectul de buget general pentru 2022 (04/04/22) Etichete: Bugetele generale ale statului 061022 Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Politica teritorială își ridică bugetul la 589 milioane de euro, cu o creștere de 71, 7 milioane (10,71%)071022