O femeie de naționalitate română a decedat la un spital din Spania după ce a fost neglijată timp de 12 ore de personalul de la Urgență.

Aurelia D., în vârstă de 64 de ani, a fost adusă de la un azil de bătrâni la Urgența spitalului din Úbeda în 21 decembrie, la ora 14:13, după cum scrie presa locală din Jaén.

Femeia a fost adusă la spital de o asistentă de la azilul Francisco Ortiz din Quesada și a fost preluată de personalul secției de Urgență.

Se simțea rău, se pare că avea febră, nu respira bine și a fost pusă pe un pat de spital.

Ulterior se pare că a fost chemată de mai multe ori prin sistemul audio instalat în sala de așteptare, iar medicii ar fi înțeles că românca a plecat. Mai mult, se pare că Aurelia nu știa foarte bine spaniola.

La ora 22 s-a produs un schimb de tură și la ora 2 dimineață, unul din medici a întrebat cine era femeia care respira greu. Atunci s-a descoperit că românca decedase pe patul de spital.

Spitalul a luat legătura cu familia și cu poliția care a deschis o anchetă.

Conducerea instituției a transmis un comunicat prin care informează că analizează situația în care s-a produs moartea femeii și că se vor lua măsuri pentru evitarea acestor situații în viitor.

Sindicatul angajaților din spital denunță faptul că personalul nu face față aglomerației de la Urgență care se înregistrează în aceste zile de sărbători.