După inundaţiile din iarna aceasta care i-au afectat pe foarte mulţi români din Andalucia, acum situatia pare să se schimbe. Dacă până nu de mult situaţia era aşa de gravă încât românii erau nevoiţi să mănânce „pe datorie„, acum foarte mulţi români lucrează la campania agricolă de cules portocale, care este pe sfârşite şi se pregătesc pentru culesul prunelor şi piersicilor.

Lucrează de dimineaţa de la ora 7, până la 5 după-amiaza, pentru că după cum zic ei „vrem să recuperăm timpul pierdut când au fost inundaţiile şi nu am putut să mergem la câmp”.

Mulţi dintre ei sunt optimişti şi sunt mulţumiţi că au un loc de muncă, chiar dacă este vorba de muncă în câmp, la cules de fructe şi legume, o muncă nu prea agreată de spanioli. Câştigă zilnic între 40 şi 50 de euro, bani pe care în ţară nu prea aveau cum să-i câştige muncind la fel.

Cu toate că munca la câmp este destul de grea, românul a învăţat să se şi distreze în timpul liber. Un grup de români a înfiinţat o nouă echipă de fotbal numită Merca Sevilla, sub conducerea antrenorului şi căpitanul echipei, Alberto Safta.

La sfârşit de săptămână, după ce venim de la câmp ne antrenăm, iar duminica jucăm cu echipele din Sevilla, America Latină, cât şi cu o altă echipă românească, condusă de Paul Calotă F.C. Bacea„, ne-a precizat Alberto.