ACTUALIZARE: Anchetatorii au stabilit ca singurul autor al atacului armat de la Vigo este un barbat de 50 de ani, de nationalitate spaniola si cu antecedente penale. Nu a fost stabilita identitatea acestuia, dar a fost anulata ipoteza potrivit careia in tragicul incident ar fi participat cetateni romani.

 

O patrula a politiei s-a deplasat la ora 14:15 la o sucursala din orasul Vigo unde fusese declansata alarma. La iesirea din banca, un barbat, care luase ostatec o angajata, a tras asupra politiei.

O politista de 36 de ani a murit dupa ce a fost impuscata in piept, iar atacatorul a decedat pe loc in urma schimbului de focuri. Un alt politist, in varsta de 41 de ani, a fost ranit grav si a fost dus la spital unde a fost operat si se afla in stare grava, dar stabila.

Angajata bancii care a fost folosita ca scut uman de catre agresor a fost ranita prin impuscare in picior. Autoritatile locale au instituit doliul in oras si au anulat ceremonia de deschidere a sezonului de Craciun. Politista ucisa in urma atacului era mama unui copil de 6 luni si se intorsese de curand la serviciu.

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}