Candidatul PSOE la primăria Madridului vrea susținerea românilor care trăiesc în capitala Spaniei și-i îndeamnă să se înscrie în registrul electoral spaniol pentru alegerile locale din mai 2015. 

În cadrul unei prezentări a grupului de români din cadrul PSOE, Antonio Carmona a garantat că în primăria Madridului se va vorbi românește, dacă va câștiga, pentru că vor fi români angajați să ofere servicii madrilenilor de origine română.

Candidatul PSOE la primăria capitalei Spaniei a spus că partidul său vrea să-i facă vizibili pe români și realitatea comunității românești.

Antonio Carmona a salutat în limba română și a transmis un mesaj de solidaritate față de românii din regiunea Madrid, alături de purtătorul de cuvânt pentru Servicii Sociale, Pedro Zerolo, consilierul Noelia Martínez și coordonatoarele federale și regionale a grupurilor de români din Partidul Socialist spaniol, Lucica Loliceru și Alina Bădoi.

„Românii sunt un popor conștiincios și participativ și formează cea mai importantă comunitate de străini din Spania”, a spus Antonio Carmona, care i-a îndemnat pe cetățenii români din regiunea Madrid să solicite înscrierea în registrul electoral spaniol, pentru a putea vota în 24 mai 2015. Candidatul PSOE la primăria capitalei spaniole a afirmat că își propune să vegheze la bunăstarea imigranților, indiferent de originea lor și să ordoneze puzzle-ul de minorități neglijate de actuala conducere.

La prezentarea grupului românesc din PSOE, Pedro Zerolo a menționat că excluziunea, rasismul și xenofobia pot fi combătute doar cu participare activă în promovarea politicilor progresiste.

PSOE a anunțat că pregătește o campanie de informare pentru înscrierea în registrul electoral, care se desfășoară între 1 și 31 decembrie. În Spania trăiesc peste 800 de  mii de români, iar 56.000 dintre ei sunt înregistrați în Madrid. 

{loadposition publi-in-article}{loadposition related}{jathumbnail off}