Secretarul pentru Teritoriu și Mobilitate, Isidre Gavín, și primarul orașului Almacelles, Vanesa Olivart, au semnat astăzi un acord pentru construirea și întreținerea noii stații de autobuz din municipiu. Noua oprire va îmbunătăți asigurarea serviciilor de autobuz și confortul utilizatorilor, favorizând astfel utilizarea transportului în comun. Lucrările, cu o investiție de 1,2 MEUR, sunt așteptate să înceapă în toamna anului viitor, iar noua stație va începe să funcționeze înainte de vara lui 2023. Conform acordului care a fost oficializat, Generalitati va promova, finanta si executa lucrarile, iar Consiliul Local va ceda terenul si se va ocupa de intretinerea instalatiei.

„Transportul public decarbonizează mobilitatea și reduce emisiile și este, de asemenea, o oportunitate de schimb” între Almacelles și alte municipalități, a spus secretarul Gavín . La rândul ei, primara a remarcat că „Almacelles are nevoie de noua stație, pentru că demnifică una dintre stațiile de autobuz” și a subliniat că „avem un volum mare de oameni care merg la Lleida și Barcelona” .

Serviciul de transport public cu autobuzul Almacelles acoperă comunicațiile cu Lleida și orașele din apropiere, prin trei linii. În plus, municipalitatea este un punct de comunicație la jumătatea distanței de-a lungul mai multor linii care ajung la Barcelona, ​​​​Huesca și Zaragoza. Noua stație va înlocui una dintre stațiile aflate în prezent pe Carrer Joan Maragall și va fi amplasată pe un teren situat chiar pe Carrer Joan Maragall, pe un teren de 1. 700 m 2 .

Stația va avea o plajă cu 4 platforme pentru serviciul de parcare autobuz și acces călători și un trotuar larg pentru deplasarea și așteptarea utilizatorilor și va fi amenajată o clădire de serviciu pentru pasaj, parter. . O mare parte a spațiului va fi acoperit cu o structură metalică pentru a oferi confort și protecție utilizatorilor.

Departamentul Vicepreședinție și Politici Digitale și Teritoriu a întocmit proiectul de construcție a noii stații și va licitați lucrările în această primăvară, cu intenția de a începe lucrările în toamna viitoare, cu un termen de execuție de șapte luni.

Sursa: O nouă stație de autobuz va îmbunătăți serviciul de transport public în Almacelles