Deschidem perioada de înscriere la atelierele, programate pentru luna mai, destinate profesioniștilor din centrele de îngrijire pentru vârstnici și rudelor persoanelor cu boala Alzheimer și alte demențe . Cursurile, susținute într-o singură sesiune prin videoconferință, sunt organizate de Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență, în colaborare cu Centrul de Formare Reina Sofía Alzheimer.

În total 8 antrenamente au fost programate sesiuni, destinate profesioniștilor și membrilor familiei bolnavilor de Alzheimer.

Două sesiuni ale cursului „Utilizarea funcțională a muzicii în context informal”, ziua 10 a lunii mai în sesiunea de după-amiază și 18 în sesiunea de dimineață, în timp ce cursul „Schimbări în limbajul și adaptarea comunicării cu membrul familiei mele” va fi predat în sesiunea de dimineață. după-amiaza pe 19 Mai și ziua 19 în sesiunea de dimineață.

Pentru profesioniștii care își desfășoară activitatea în centre de vârstnici, în principal personal auxiliar, tehnicieni auxiliari de îngrijire medicală și geriatri, au fost programate două cursuri. Primul dintre ele, intitulat „Asertivitate și inteligență emoțională în îngrijirea formală” va fi predat în luna mai 29 la rândul după-amiezii și 27 dimineața, în timp ce cursul „Procesul de adaptare a persoanei cu demență în rezidență” se va preda 24 lunii mai în tura de după-amiază și ziua 25 dimineața.

Cu o durată de aproximativ 3 ore, cursurile sunt programate în ture de dimineață sau de după-amiază, astfel încât Participanții pot alege ora care li se potrivește cel mai bine. Înregistrarea este gratuită și pentru a participa este necesară înscrierea prin e-mail formacion.alzh.reinasofia@madrid.org.

In acest link puteti consulta toate informatiile despre cum pentru înscriere, conținutul detaliat al fiecărui curs, calendarul și orarele de predare.

Aceste acțiuni de formare fac parte din acțiunile promovate de Comunitatea Madrid pentru sprijinirea persoanelor afectate de Alzheimer boala, familiile și îngrijitorii acestora, atât neoficiale, cât și formale.

)