#Madrid –

Nouă spitale publice din Comunitatea Madrid au fost recunoscute pentru managementul lor în cea de-a cincea ediție a Premiilor BSH (Best Spanish Hospitals Awards). Aceste premii, a căror ceremonie a avut loc pe 5 octombrie la Barcelona, ​​recompensează excelența centrelor spaniole, publice și private, prin indicatori de eficiență, adecvare și calitate a îngrijirii cu scopul de a promova îmbunătățirea continuă a acestora.

Mai exact, ei au obținut o poziție printre cele cinci spitale distinse ale Serviciului de Sănătate din Madrid: Puerta de Hierro Majadahonda (în categoria de Urgențe); Gregorio Marañón, în capitală, și Villalba (ambele în Procese chirurgicale); precum și Fundația Jiménez Díaz, din Madrid, și Rey Juan Carlos, din Móstoles (ambele în proceselor medicale).

Sistemul public de sănătate din Madrid a reușit să se poziționeze și pe lista finaliștilor în cazul Puerta de Hierro Majadahonda, Fundación Jiménez Díaz și Infanta Elena, din Valdemoro (toate trei în Procese chirurgicale); Getafe și El Escorial (ambele în Procesele materne și infantile) împreună cu Gregorio Marañón și Fuenlabrada (în proceselor medicale).

Evaluarea se realizează pe baza unor date obiective și cu criterii omogene. Pentru a compara rezultatele, se stabilesc grupuri de spitale în funcție de portofoliul și structura de servicii: spitale publice regionale, spitale generale și de referință, spitale de înaltă tehnologie și spitale private.

Sursa: Comunitatea Madrid – Nouă spitale publice din Comunitatea Madrid, recunoscute pentru managementul lor în cea de-a cincea ediție a Premiilor BSH