#Madrid –

Comunitatea Madrid va sărbători până duminica viitoare Hispanidad 2023, evenimentul dedicat culturii în limba spaniolă care sub motto-ul Toate accentele se potrivesc în Madrid a transformat regiunea într-o scenă grozavă cu peste 165 de activități, 50 de spații de spectacol, 700 de artiști din 17. naționalități, 86 de concerte, 26 de propuneri de teatru și 24 de spectacole de dans.

În acest weekend, evenimentul va avea o componentă muzicală importantă și, prin urmare, străzile, piețele, muzeele, teatrele și cinematografele capitalei și alte locații din regiune vor deveni un stup de artiști și grupuri de primă clasă precum Nico Sorín (Matadero Madrid), Delaporte sau Carlos Sadness (Plaza Mayor) și care va avea ca punct culminant spectacolul de sâmbătă a lui Carlos Vives și prietenii din centrala Puerta de Alcalá, cu intrare gratuită, și unde artistul va prezenta înainte publicului cel mai recent album al său și o selecție dintre cele mai cunoscute cântece ale sale.

În aceeași sâmbătă, portoricanul RaiNao va concerta pentru prima dată în Spania, căruia li se vor alătura grupul electropop Cupido, spaniola Anna Colom, Las Hermanas García, din Mexic; și artiștii Isaac et Nora și Mitú, transformând acest eveniment într-unul dintre marile pariuri electronice la acest eveniment.

Hispanitatea 2023 Se va încheia duminică cu concerte ale Orchestrei Carlos Talez, iar muzica sa cubano-venezueleană va fi însărcinată să tragă cortina la întâlnirile din Plaza Mayor. În Plaza de la Remonta, Matadero și Callao, dominicanul Elvin Vivencias; Ruby Palomino, din Peru, și Guada, reprezentând Argentina, vor fi atingerea finală.

Teatros del Canal va găzdui, de asemenea, cea mai recentă operă a regizorului Andrés Lima până pe 22 octombrie în Sala Roșie, Comedia erorilor. Iar propunerea de la Teatro Chilian La Re-Sentida va ajunge în Sala Verde a acestui spațiu, cu Posibilitatea de tandrețecare spune povestea unui grup de tineri care decid să reziste mandatului cultural care le impune să fie agresivi și autoritari.

La rândul său, Sala José Luis Alonso a Teatrului Abadía va avea premiera lui Bufniţăcompus de Diego Lorca și regizat și interpretat de însuși Lorca și Pako Merino, fondatorii Titzina. Este un spectacol în căutarea memoriei, o călătorie subterană pentru a vorbi despre adâncurile memoriei și ale ființei.

Teatrul Corral de Comedias, din Alcalá de Henares, va avea piesa pe scenele sale Tăcere prin vorbirenoua producție a Fundației Teatrului La Abadía, un program compus din aperitivele de Miguel de Cervantes Pretinsul Biscaian și Vorbitorii.

La toate aceste inițiative se adaugă multe alte companii și artiști care vor oferi spectacole de stradă și piață și divertisment pentru întreaga familie precum circul, care vor completa oferta teatrală a acestui eveniment multicultural.

Expoziție de creație scenică Surga Madrid în toamnă

În paralel, Apare Până pe 29 octombrie, adună tot ce e mai bun din activitatea rețelei de teatre alternative și de format mic din Madrid, un adevărat laborator pentru a testa noi formule, a investiga actualitatea sau a stârni controverse.

Spectacolele acestui al treilea weekend sunt deschise ca documentar scenic prin propunerea narativă, audiovizuală și performativă Corpul care este, până pe 14 octombrie în Sala al patrulea perete. Pe baza acestuia, lucrarea lui Milagros Lalli investighează în diferite limbi intruziunea și vulnerabilitatea corpurilor supuse ochiului extern, capitalismul, trecerea timpului și nevoia de frumusețe și perfecțiune de neatins.

Sala Tarambana va avea premiera lui HERNIE (Ne-am confruntat cu despărțiri de greață de neiubit) de la Compania L’Ayapampaen (până la 13 octombrie). O altă boală, cea a coronavirusului, și consecințele acesteia, pandemia, sunt culese de La Encina în Tu alegicare se deschide în teatrul propriu cu același nume pe 12 și 13 octombrie.

Dansul, teatrul și multimedia sunt combinate Acesta trebuia să fie viitorul (Teatrul Pradillo, 13 și 14), una dintre piesele Surge aparținând secțiunii Conexión México. Scrisă de regizoarea și coregraful mexican de teatru contemporan Natasha Barhedia, este o performanţă în care cei trei interpreți ai săi desfășoară o serie de acțiuni care leagă experiența personală cu narațiunea colectivă și imaginile mass-media cu istoria individuală.

În secțiunea Activități transversale, la piese din încăperi sau locuri nedestinate reprezentării, se remarcă Leviatan dintre uruguaienii rezidenți în Mexic, Magdalena Leite și Aníbal Conde. Piesa este reprezentată pe 13 octombrie la Réplika Teatro–Centrul Internațional de Creație.

repetă Blas Nusier Rime și beri într-un ambiguu în Surge. Pe 14 octombrie, de la La Encina Teatro, actorul va reflecta cu umor asupra distrugerii planetei din cauza prostiei umane.

Instalare video și performanță solipsismul neoliberal și mistica individualistă New Age, Poate fi văzut pe o platformă web de transmisie online și în persoană la Sala Mayko din Madrid (14 octombrie). Lucrarea, interpretată de Manuel Senén Ruiz, prezintă realitatea unui adolescent care este sfâșiat între a efectua practici de meditație și a avea întâlniri sexuale cu persoane necunoscute pe internet.

micul clovn Acesta va fi montat duminică, 15, în holul Teatrului Lagrada. Víctor Colmenero joacă într-o piesă sonoră care se întâmplă din întâlnirile dintre interpret și ciocnirea sau percuția cu limitele spațiului.

Alte trei piese sunt accesibile în timpul zilelor în care durează Surge: vulnerabil cor meum de Carmen Aldana la Teatro de las Aguas, the instalarea Răzbunarea suporturilor pentru șervețele (Write Your Own Napkin III), în holul El Umbral de la Primavera și expoziția de fotografie Fara spatiude Ana Erdozain pe web.

Muzee și săli regionale

Diferitele săli și muzeele regionale oferă o ofertă variată cu propuneri precum cea prezentată în această săptămână la Camera Canal de Isabel II, Scrisori către editoro expoziție care prezintă perspectiva fotografului Cristina de Middel prin proiectele anterioare și cele mai recente care sunt prezentate pe scară largă pentru prima dată.

De remarcată este și propunerea recent lansată pentru Sala Alcalá 31 Spune-mi cine ești euexpoziție care până pe 14 ianuarie 2024 reunește o selecție extinsă de lucrări ale lui Luis Gordillo din ultimii douăzeci de ani și analizează în profunzime cele mai notabile linii de cercetare din această ultimă perioadă.

Mai mult, până pe 5 noiembrie are loc Sala de Arte Joven Aplicare usoara! o generatie de Slashers și Burnout timpuriuunul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIV-a ediții a apelului a vrut comisarulcare se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul la lumea profesională.

ȘIMuzeul Centrului de Artă Dos de Mayo-CA2M adăpostește Juan Muñoz. În ceasul violetdedicat producției artistului în anii 1980. În acest spațiu, situat în Móstoles, vă puteți bucura și de Arhipelaguri cu moale. Colecțiile Muzeului CA2M și ale Fundației ARCOcu figuri fundamentale de pionierat precum George Tony Stoll sau Andrés Senra.

Biblioteca Regională din Madrid propune, până pe 22 octombrie, retrospectiva Buero va fi opera luia, dedicat vieții și operei lui Antonio Buero Vallejo. Include documente legate de dramaturg, dintre care multe sunt păstrate în Biblioteca Regională din Madrid ca parte a Arhivei Personale a autorului.

Proba Vizualizări. Peisaje urbane ale Comunității Madrid, include 58 de instantanee ale vieții de zi cu zi din raioanele și orașele capitalei din regiune. Aceasta este prima expoziție din Estufa Grande de los Jardines de la Finca Vista Alegre, recent restaurată, din cartierul Carabanchel. Acesta poate fi vizitat gratuit până pe 22 octombrie.

De asemenea, Executivul regional colaborează cu diferite instituții în promovarea și diseminarea culturii. În acest sens, se remarcă expoziția organizată de Casa Encendida a Fundației Montemadrid, Picasso: Fără titlu. De asemenea, în colaborare cu Patrimoniul Național, grădinile Campo del Moro găzduiesc expoziția de fotografie care face turul Siturile Regale și arhitectura și principalele lucrări ale Galeriei Colecțiilor Regale.

Vineri 13 octombrie

Bufniţă

Diego Lorca și Pako Merino

Până pe 22 octombrie – 20:00 – Sala José Luis Alonso – Teatrul La Abadía. MADRID

Comedia erorilor

Andres Lima

Până pe 22 octombrie – 20:30 – Sala Roșie – Teatros del Canal. MADRID

Programing X Exhibition of Stage Creation Surge Madrid în toamnă

Programare Hispanidad 2023

Sambata 14 octombrie

Posibilitatea de tandrețe

Re-simțit

14 și 15 octombrie – 19:45 și 18:00 – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Programing X Exhibition of Stage Creation Surge Madrid în toamnă

Programare Hispanidad 2023

Duminică 15 octombrie

Programare Hispanidad 2023

Programing X Exhibition of Stage Creation Surge Madrid în toamnă

Muzee și expoziții

Cristina din Middel. Scrisori către editor

Până pe 14 ianuarie – Sala Canal de Isabel II. MADRID

Luis Gordillo. Spune-mi cine ești?

Până pe 14 ianuarie – Sala Alcalá 31. MADRID

Aplicare usoara! O generație de Slashers și Early Burnout

Până pe 5 noiembrie – Sala de artă tânără a Comunității Madrid. MADRID

Juan Muñoz. În ceasul violet

Până pe 7 ianuarie 2024 – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÓSTOLES

Arhipelaguri cu moale. Colecțiile Muzeului CA2M și ale Fundației ARCO

Până pe 7 ianuarie 2024 – Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo al Comunităţii Madrid-CA2M. MÓSTOLES

Vizualizări. Peisaj zonele urbane ale Comunităţii Madrid

Până pe 22 octombrie 2023 – La Estufa – Grădinile Finca Vista Alegre. MADRID

Picasso: Fără titlu

Până la 7 ianuarie 2024 – La Casa Encendida de Fundación Montemadrid. MADRID

Expoziție fotografică Royal Sites – Colecții regale

Până în decembrie 2023 – Plimbarea Doamnelor din Grădinile Istorice ale Palatului Regal. MADRID

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid afișează o gamă largă de evenimente culturale pentru a celebra Hispanidad