Muzică din balcon în balcon și din stradă în stradă

Muzică din balcon în balcon și din stradă în stradă

Este rar în aceste zile să ieșim în stradă și să nu ne simțim pașii ușurați de sunetul colindelor de Crăciun care scapă din magazine, baruri sau trecători ca noi. Muzica, mereu luminând străzile de Crăciun, are o prezență puternică în programul municipal, anul acesta cu o noutate importantă: muzica pe balcoanele Teatrului Spaniol și Plaza de la Villa. La această propunere muzicală în stradă i se alătură deja clasica zambombada și parada ei și colinde de Crăciun în grădinile Cabo Noval, în Plaza de Oriente. Nu sunt singurele propuneri ale programului muzical de Crăciun al Primăriei, dar despre restul vă vom povesti în alte intrări.

Bilele sunt împodobite cu lumini, decorațiuni și anul acesta cu muzică în ultima săptămână a lunii.

Muzică gospel și cubaneză pe balconul spaniolului

Se deschide pe balconul Teatrului Spaniol pe 27, la ora 21:00, cu Evanghelia de la Fabrica de Evanghelieun cor internațional cu cântăreți din peste 20 de țări, care a început în 2005 când directorul său, Dani Reus, a decis să se adune și să lucreze cu cântăreți profesioniști talentați pentru a obține sunetul corurilor bisericești afro-americane.

A doua zi, tot la ora 21:00, Batanga Combo, o formație formată din interpreți care au făcut parte din dezvoltarea unui gen care la mijlocul anilor 90 a fost inventat cu numele de mestegen. De mici au trăit împreună și au participat la proiecte cu muzicieni de talia lui Amparanoia, Jerry González, Habana Abierta, Macaco sau Alain Pérez, printre alții. Cu această ocazie au încorporat pentru această reprezentație un amestec de colinde cu Vai de chiquirritín ca bază pentru aceasta. Adaptarea melodiei are aranjamente latine și suflet pentru a realiza o adaptare complet originală și dansabilă.

Combo Batanga pe balconul Teatrului Spaniol

Suflet, jazz și chiar reggaeton în Plaza de la Villa

The Balcon casa vilă preia pe 29, la ora 20.00 cu concertul lui Scoicile interpretând cântece de Crăciun în cheia de suflet. The Clams este o trupă formată din șapte femei cu o lungă carieră muzicală. Compozitoare, interprete, muziciene, femei cu suflet care au urcat pe scene de pe întreg teritoriul național unde fiecare dintre spectacolele lor devine un deliciu muzical, distractiv și plin de energie.

Și penultima zi a anului, a 30-a, la 20:00, Dimensiunea vocală va călători prin cele mai de succes cântece din istorie în stiluri la fel de diverse ca jazz, rock, muzică spaniolă și chiar reggaeton fără a uita cele mai cunoscute și îndrăznețe colinde de Crăciun. Un turneu care va fi mult mai mult decât un concert: călușumor, beatbox iar acestei călătorii se vor adăuga nenumărate surprize care arată cum vocea poate ajunge în locuri nebănuite. Vocal Dimension s-a născut în 2011 în cadrul Madrid Youth Orchestra (MAYO), ca un pariu al cinci muzicieni profesioniști pentru a crea un grup a cappella capabil să aducă muzică fără instrumente publicului larg.

Zambomba pentru a începe programul

Dar mai întâi, încălzind festivitățile, va veni Zambomba și parada ei care va avea loc pe 18, începând cu ora 12:30, Plaza de la Villa, Calle Mayor și Calle de Santiago și piețele Ramales și Oriente.

Imagine de fișier (C) FerdiPé

Format din rundele tradiționale și echipele formate din aproximativ 200 de interpreți din diferite părți ale comunității madrilene și provinciile învecinate castiliane -Colmenar de Oreja până la Arenas de San Pedro sau Candeleda-, sosește gata să „tuuneze” cu un spirit festiv. Madrid Crăciun.

Colinde clasice de Crăciun și flamenco în Plaza de Oriente

Continuând cu această propunere de a aduce muzica în stradă, în grădinile Cabo Noval, în Plaza de Oriente, două concerte pentru zilele de 22 și 23.

Prima, pe 22, va fi la ora 13:00 și va fi susținută de Escolanía Nuestra Señora del Recuerdo, care va oferi un repertoriu de colinde clasice de Crăciun și unele inedite salvate de muzicologul Sara Navarro Lalanda din biblioteca din Palatul Regal și a compus pentru regina Elisabeta a II-a și sora ei când erau mici.

Al doilea, pe 23 la ora 20.00, readuce aerul flamenco cu Ajunul Crăciunului la Jerezde Felipa del Moreno. Artistul, care aparține a două dintre cele mai tradiționale familii de flamenco din Jerez, Pantoja și Moneo, întâmpină Ajunul Crăciunului cu un pahar de anason, un cartuș de pestiños (dulciuri tipice locale) și polvorones și o distribuție venită din pământul său. care va cânta cântece flamenco în Ajunul Crăciunului, dând startul celei mai populare și participative petreceri de Crăciun din Jerez: zambomba, declarată Bun de Interes Cultural.

Sursa: Muzică din balcon în balcon și din stradă în stradă

Despre autor

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu