De câteva săptămâni Asociaţia Românilor din Mostoles se bucură de un sediu adecvat pentru desfăşurarea activităţilor. Numărul românilor care trăiesc în Mostoles ajunge la 5.302 şi reprezintă cea mai numeroasă comunitate de străini.

Inaugurarea sediului a fost făcută de ministrul regional de Imigraţie, Javier Fernández-Lasquetty, şi primarul localităţii Móstoles, Esteban Parro (foto), care a sprijinit asociaţia în obţinerea acestui local. Ulterior cei doi oficiali au participat la o festivitate organizată în memoria poetului Mihai Eminescu unde au reamintit importanţa participării asociaţiilor de români la integrarea acestora în societatea spaniolă.

La eveniment au participat şi oficialităţi din partea Ambasadei, mai mulţi consilieri locali şi preşedinta Asociaţiei Românilor din Mostoles, Adelina Pârvu.

De la apariţia asociaţiei româneşti cooperarea dintre primărie şi comunitatea românească s-a intensificat şi s-a consolidat la fel ca în restul regiunii Madridului„, a precizat primarul oraşului Esteban Parro. Asociaţia Românilor dispune aşadar de un local în cadrul Centrului de Participare a Cetăţenilor şi reprezintă, în opinia edilului, „un simbol de normalitate în ceea ce priveşte convieţuirea dintre străini şi spanioli„. La ora actuală în Móstoles traiesc 210.000 de locuitori dintre care 29.762 sunt străini.