Poliția Generalitati – Mossos d’Esquadra și Federația Catalană de Baschet (FCBQ) au ajuns la un acord de colaborare prin care Federația va promova campania # JoJugoNet, promovată de forțele de poliție din toată Catalonia în colaborare cu Federația Catalană de Fotbal (FCF). Obiectivul principal al acestei campanii este de a eradica comportamentele și atitudinile violente pe piste și pavilioane din toată Catalonia.

Președintele FCBQ, Ferran Aril, însoțit de manager, Toti Mumbrú s-a întâlnit luni trecută cu primarul Josep Antoni Saumell, coordonatorul general al securității la evenimente sportive, și cu sergentul Tomàs Rabadan, șeful Biroului pentru sporturi 203 în ianuarie la Barcelona. Întâlnirea a servit la stabilirea de sinergii pozitive între cele două părți în vederea conlucrării și a anunțării colaborării în campania de continuare a lucrului și de conștientizare a sportului în general, și a baschetului în special, cu privire la importanța eliminării oricărei acțiuni violente în exploatație. de partide, precum și rasismul și xenofobia.

Așadar, după câteva săptămâni de sesiuni de lucru, Mossos d’Esquadra și Federația Catalană de Baschet lansează o campanie comună privind social media, cu sloganul # JoJugoNet , pentru a preveni comportamentele intolerante și acțiunile violente în lumea sportului

Infograficele vor fi distribuite între cluburi ca material suport grafic Mossosi d’Esquadra, împreună cu FCBQ, au conceput material infografic care va fi distribuit tuturor cluburilor și va servi drept suport vizual pentru campanie # JoJugoNet . În acest fel au fost realizate o serie de documente grafice care subliniază și reamintesc reglementările actuale în domeniul sportului și în celebrarea evenimentelor sportive.

Weekendurile de activitate. implica aproape 2250 meciuri din Baschetul Catalan. Un număr foarte mare de întâlniri care necesită o conștientizare globală și absolută a importanței promovării și îmbunătățirii fair-play-ului și raportării oricăror incidente de încălcare care pot apărea pe un teren de baschet.

Există, așadar, un protocol de colaborare între Mossos d’Esquadra și FCBQ în care se stabilește că Federația va fi cea care va solicita sprijinul polițiștilor în acele petreceri sau evenimente care se preconizează că vor fi conflictuale. De asemenea, clubul trebuie să ia întotdeauna măsurile corespunzătoare pentru a asigura siguranța unui meci sau eveniment sportiv.

Protocoale COVID – pentru antrenamente și competiții oficiale FCBQ

Mossos d’Esquadra și FCBQ reamintesc tuturor baschetului catalan de necesitatea aplicării corecte a Protocoale COVID – , corespunzător sezonului 2021 – , pentru minimizat riscul de contagiune a Covid – 22 în dezvoltarea practicii baschetului.

Toate entitățile sunt rugate, de asemenea, să aibă cea mai mare grijă în ceea ce privește respectarea acestor Protocoale și necesitatea de a fi precaute, atât în antrenamente si in meciuri, in aplicarea protocoalelor stabilite.

Zona Comunicare

Barcelona, ​​​​

februarie 2022

Sursa: 2250 Mossos d’Esquadra și Federația Catalană de Baschet vor lucra împreună pentru eradicarea violenței în sport