Ministrul Cercetării și Universităților, Gemma Geis, a anunțat că anul viitor este planificată programarea 16 de grade noi la universitățile din Catalonia. Geis a subliniat că noua ofertă de grade va fi „în domenii de frunte din țara noastră atât în ​​cercetare, cât și în transferul de cunoștințe” . Ministrul a făcut aceste declarații în timpul inaugurarii ediției 31 a Saló de l’Ensenyament la care participă Departamentul de Cercetare și Universități prin Canal Universitats stand, care oferă îndrumări personalizate cu privire la procesul de acces și admitere la universitate și are, de asemenea, propriul spațiu de informare privind burse și granturi.

Ministrul A spus că a noi diplome planificate, patru corespund domeniului Științe sociale și juridice, trei științelor sănătății, două în Inginerie și Arhitectură și una diplomă în Arte și Științe Umaniste. În ceea ce privește subiectele, acestea variază de la inteligența artificială, gradul doi al acestor caracteristici fiind încorporate în sistemul universitar catalan, până la biomedicină sau ingineria sănătății, printre altele. De asemenea, două dintre noile diplome universitare vor fi oferite integral în limba engleză

În noul program, ministrul a apreciat că „criteriile de răspuns la cererea studenților și cererea și nevoia socială în anumite domenii, precum și expertiza și calitatea centrului universitar pentru predarea acestor studii ”. Cu toate acestea, unele dintre aceste diplome sunt încă în așteptarea finalizării unor proceduri pentru aprobarea lor finală

Avansarea bursei generale La standul Departamentului, Geis a raportat că guvernul spaniol a avansat „fără preaviz” termenul limită pentru solicitarea unei burse generale pentru studii universitare de licență sau master studenților și că „acum trebuie depus de la 30 în martie și mai este timp până la 15 în luna mai.”

Până în prezent, convocarea a fost publicată în august și termenul limită aplicarea a fost la mijlocul lunii octombrie. Ministerul Educației și Formării Profesionale a anunțat acum avansarea datelor cu două săptămâni. Acest lucru, a spus ministrul, „este dăunător în special studenților din anul I care vor trebui să solicite o bursă chiar dacă nu știu la ce universitate vor merge sau ce studii vor urma” .

Geis a regretat că „prostii de genul acesta nu s-ar întâmpla dacă guvernul spaniol ar face efectiv transferul concurenței către bursele din Catalonia care este în așteptare din anul 2001 ” și a adăugat că ” acest transfer este, de asemenea, un angajament explicit al acordului actual al guvernului spaniol care nu a încă a fost finalizat și este în așteptare de la 2001 ”.

Nou Canal Universitats

La standul Canal Universitats al Departamentului de Cercetare și Universități, studenții vor găsi informații despre toate procesele și procedurile legate de examenele de admitere la universitate ( PAU) , preînscrierea universitară, ponderarea disciplinelor de liceu și notele limită. Publicațiile de interes pentru student vor fi distribuite la stand și vor fi furnizate informații despre noile Canal Universitats , mai accesibile și intuitive și cu o nouă diplomă oficială motor de căutare. Vor fi afișate și tutoriale video de rezolvare a problemelor, iar studenții vor putea descărca, prin coduri QR, toate informațiile importante despre testele de acces în format infografic vor fi stocate pe dispozitivul lor.

Noul design al Canal Universitats permite accesul mai rapid și mai intuitiv la conținutul oferit de site-ul web pe diplome, teste PAU sau burse. O informație care capătă în această nouă etapă un ton mai personal, clar și direct în funcție de cerințele exprimate de utilizatori. Canal Universitats încorporează îmbunătățiri, cum ar fi un nou motor de căutare pentru diplome și diplome oficiale de master, o secțiune specifică cu întrebări și întrebări frecvente pe subiecte, informații despre accesul la universități în funcție de profilul studentului, precum și îmbunătățirea conținutului multimedia și extinderea informațiilor despre burse și prețuri publice

Espai Ciència

La ciència și cercetarea este din nou prezentă în Salonul mâinii EspaiCiència (Pavilionul 1, Nivel 0, Strada F, Stand 419294 ) al Fundației Catalane pentru Cercetare și Inovare (FCRI), cu scopul de a aduce știința și tehnologia mai aproape de tineri și de a încuraja vocațiile către cariere STEM. Acest spațiu de informare, conceput pentru tineri de la 15 la 17 ani, are un program de activități cu un continuum de ateliere și demonstrații științifice, de 17 universități, centre și organizații de cercetare catalane, din pe 20 în luna martie, pe toată durata concursului. un nou design spațial va permite studenții să-și exploreze cea mai științifică fațetă printr-o experiență captivantă într-un spațiu multidisciplinar și modular, cu intervale de atenție paralele și experimente multiple. Astfel, EspaiCiència va arăta în direct știința care se face în Catalonia într-un mod practic, atractiv și apropiat, printr-o orientare riguroasă și ludică în același timp. Filosofia sa se concentrează pe interactivitate ca strategie de a face știința atractivă, căutând să fascineze vizitatorii cu cercetarea științifică și potențialul lor profesional.

Sursa: Ministrul Geis subliniază că oferta de noi diplome va fi „în domenii de frunte din țara noastră atât în ​​cercetare, cât și în transferul de cunoștințe”