. Aceste acțiuni au fost activate pe 12 noiembrie anul trecut în cadrul Planului Tremall de combatere a recidivei multiple și presupun implementarea de dispozitive, controale de saturație și inspecții la sediul în colaborare cu Garda Urbană din Barcelona.

. Pe parcursul primelor 10 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, infracțiunile de vătămare corporală în întregime (nu doar cu folosirea armelor albe) au rămas aproape stabile cu o ușoară creștere de 4%

. Noile măsuri urmăresc reducerea deținerii de arme și instrumente similare în spațiile publice și locurile de concurență publică

. Creșterea activității polițienești în acest domeniu a dus la o creștere a plângerilor pentru deținerea acestui tip de arme, întrucât cu cât mai multe verificări și controale se obțin rezultate mai pozitive.

Regiunea Metropolitană de Poliție Barcelona a activat din 12 noiembrie un pachet de măsuri preventive pentru a acționa și a preveni incidentele cu folosirea unei arme cu lamă după unele incidente grave legate de lupte, confruntări, atacuri și/sau discuții Lansarea acestor acțiuni nu este direct legată de o creștere vizibilă a infracțiunilor de vătămare, care ar include incidente în care au fost folosite arme ascuțite. Pe parcursul primelor 10 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, infracțiunile de vătămare corporală în întregime (nu doar cu folosirea armelor albe) au rămas aproape stabile cu o ușoară creștere de 4%.

Aceste acțiuni, care se desfășoară în mod sistematic și pe criterii polițienești bazate pe informații polițienești, sunt încadrate în Planul de acțiuni Tremall împotriva multirecidivei care operează în oraș și vizează reducerea impactului acestei tipologii infracționale.

Măsurile care au fost implementate în toată Barcelona au presupus implementarea unor dispozitive specifice, controale de saturație în principal în mediile de viață de noapte și intrări administrative în spații în care au fost înregistrate anterior incidente.

În ceea ce privește controalele stradale în zone specifice pentru prevenirea faptelor penale, acestea au crescut față de ultimele luni și de la lansarea acestor acțiuni până în prezent, au fost depuse în total 1.296 plângeri pentru deținere de arme albe, cu 65% mai mult decât în ​​perioada aceeași perioadă a anului 2019. Creșterea acestui indicator este legată de activitatea poliției, cu cât se efectuează mai multe controale în acest domeniu, cu atât se obțin mai multe rezultate.

În ceea ce privește controalele care au fost efectuate în spațiile de agrement, dintre care unele la Garda Urbană, rezultatul este că au fost verificate zece spații, au fost sesizate 37 de persoane pentru deținere de arme, au fost efectuate 7 arestări și 530 de persoane. Au fost identificate.

Principalele obiective ale acestui dispozitiv sunt:

– Prevenirea infracțiunilor împotriva persoanelor în zonele de mare concentrare cu incidență deosebită în locurile de divertisment nocturn

– Acțiuni preventive și reactive împotriva prezenței infractorilor multirecidiviști care pot fi implicați în lupte.

– Impactul asupra infracțiunilor penale și administrative legate de deținerea și folosirea armelor în orașul Barcelona

– Reduceți numărul de incidente împotriva persoanelor cu arme ascuțite

– Reducerea deținerii de arme și ustensile în spațiile publice și locurile publice

– Îmbunătățirea percepției publicului asupra securității

Zona de Comunicare

Barcelona, ​​23 decembrie 2022

sursă: Mossos d’Esquadra activează o serie de măsuri la Barcelona pentru a preveni incidentele care implică folosirea unei arme cu lamă