Agenți ai Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Unității Centrale pentru Infracțiuni de Ură și Discriminare (UCDOD) ), din Biroul General de Informații, arestat 15 în noiembrie anul trecut, un bărbat de 12 ani, în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de ucidere intenționată în grad de tentativă și infracțiune de amenințare.

Ancheta a început pe 4 noiembrie anul trecut, când Unitatea Centrală pentru Infracțiuni motivate de ură și Discriminarea a luat cunoștință de existența unui atac homofob în cartierul Sants-Montjuïc din Barcelona, ​​cu singura motivație a orientării sexuale a victimei. Potrivit reclamantului, agresorul l-a insultat din cauza stării sale sexuale, apoi l-a imobilizat pe spate și i-a făcut două tăieturi adânci la gât cu un obiect ascuțit și ascuțit.

victima a fost dusă la Spitalul Universitar Sagrat Cor din Barcelona cu răni grave la gât care au necesitat mai multe cusături. Ulterior, victima a solicitat declarație de poliție pentru ordin de protecție împotriva persoanei arestate, întrucât agresorul îl amenințase și cu moartea.

În sfârșit, trecutul

din noiembrie Unitatea Centrală pentru Infracțiuni motivate de ură și discriminare, însărcinată cu acest tip de anchetă serioasă, l-a arestat pe presupusul autor la Barcelona.

Detinutul a trecut sambata 15 a lunii noiembrie la dispozitia instantei de ancheta numarul 15 din Barcelona, ​​care a decretat primirea în închisoare.

Investigarea infracțiunilor de ură și discriminare, în acest caz din motive de homofobie, sunt considerate de o relevanță deosebită de către Comisarul General pentru Informații.

Zona de Comunicare

Barcelona, ​​​​457102 Noiembrie din 2022

Sursa: Els Mossos d’Esquadra îl arestează pe presupusul autor al unei tentative de omor din motive homofobe în Barcelona2022