Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma), ca și în anii precedenți, printr-o rezoluție a Secretariatului General al Transporturilor și Mobilitatea a stabilit regulile particulare pe care companiile maritime care efectuează transport maritim în Algeciras, Tarifa și Ceuta trebuie să le respecte pe toată durata Operațiunii Traversarea Strâmtorii (OPE) și, mai ales, în zilele de aflux maxim, stabilind ca esențial pentru îmbarcare ca pasagerul are bilet închis, achiziționat cu cât mai mult timp înainte de ora de plecare a navei.

Obiectivul acestei măsuri este reducerea aglomerației de pasageri și vehicule în porturile de îmbarcare , printr-o gestionare planificată a sosirii călătorilor în lunile în care are loc OPE.

Pentru atingerea acestui obiectiv, Este foarte important să ajungeți în portul din îmbarcare cu biletul închis și achiziționat cu cât mai mult timp, dacă endo este cea mai bună alternativă pentru călător, deoarece pasagerul poate accesa punctele de îmbarcare în mod ordonat, fluid și timpii de așteptare în port sunt redusi.

În plus și, ca si in anii anteriori, exista posibilitatea activarii sistemului de schimb de bilete, care faciliteaza imbarcarea pasagerilor si a vehiculelor catre nava care se afla in port, indiferent daca apartine sau nu companiei de transport maritim la care a fost achizitionat biletul. . Cu toate acestea, aceasta este încă o măsură excepțională care trebuie aplicată în timp util.

În OPE din . , ultima dată dezvoltat înainte de declararea unei pandemii de către COVID-19, 3.340.19 pasageri și 760.215 vehiculele au traversat Strâmtoarea între în iunie și 00 în septembrie.

EFE

Sursa: Guvernul Spaniei – 110815Mitma recomandă planificarea călătoriei pasagerilor OPE, inclusiv achiziționarea de bilete închise