Această inițiativă de pionierat va selecta zece studenți universitari, care trebuie să să prezinte un proiect de adaptare la schimbările climatice legat de provocările următorului summit climatic (COP18), care va avea loc la Sharm el-Sheikh (Egipt) în noiembrie.

Ministerul Tranziției Ecologice și Demografice Challenge (MITECO) lansează GeneraciónClima pentru a integra vocea tinerilor în procesul internațional de combatere a schimbărilor climatice.

Cu această inițiativă, MITECO, prin Oficiul Spaniol pentru Schimbări Climatice (OECC) și Fundația pentru Biodiversitate, încearcă să atragă, să selecteze și să pregătească două echipe de tineri spanioli pentru participarea lor față în față la COP27 ca parte a delegației spaniole. Inițiativa are și colaborarea Crue (Conferința Rectorilor Universităților Spaniole).

Fiecare dintre echipele selectate va avea ocazia pentru a participa la COP timp de o săptămână 25, vezi mai întâi- transmite dezbaterile ridicate, perspectivele și viziunile actorilor guvernamentali și neguvernamentali, precum și contribuția cu propriile idei la avansarea provocărilor și oportunităților de adaptare la schimbările climatice.

. Rolul tineretului, tot mai relevant

Rolul tineretului a devenit din ce în ce mai relevant de la COP25 la Madrid, unde a fost efectuat un exercițiu important de integrare și vizibilitate a tinerilor în procesul internațional de combatere a schimbărilor climatice. În acest sens, Pactul Climatic de la Glasgow recunoaște tinerii și copiii ca un grup important de luat în considerare datorită vulnerabilității lor deosebite și a rolului lor în domeniul colaborării pentru realizarea obiectivelor Acordului de la Paris.

„Noile generații sunt din ce în ce mai informate și cer să se ia măsuri în favoarea unei societăți mai juste, echitabile și mai pregătite în fața impactului schimbărilor climatice. este o problemă relevantă din punct de vedere social, în care tinerii devin un agent al schimbării, creează asociații, participă la elaborarea politicilor, cer acțiuni și oferă soluții prin inițiative antreprenoriale și proiecte inovatoare”, a subliniat vicepreședintele și ministrul Tranziției Ecologice și provocarea demografică, Teresa Ribera.

COP25 va avea loc de la 7 până la 18 Noiembrie în Sha rm El-Sheikh (Egipt), în Africa, și va avea printre prioritățile sale creșterea și accelerarea eforturilor de adaptare și, în special, promovarea elementelor programului de lucru al Obiectivului global de adaptare și a problemelor asociate cu pierderile și daunele. Pentru a participa, tinerii trebuie să prezinte proiecte și idei concrete care contribuie la accelerarea adaptării și rezilienței, probleme care vor fi în centrul atenției africane. summit . Termenul limită pentru depunerea propunerilor începe astăzi, Mai și se va încheia pe 25 în septembrie. O sesiune informativă și de soluționare a îndoielilor va avea loc în luna mai 26 . Condițiile de participare, formularul de prezentare a propunerii și formularul de înregistrare la sesiunea informativă vor fi disponibile începând de mâine pe site-ul Generación Clima.

Mai multe informații Climate Generation Web Sursa: Guvernul Spaniei – MITECO lansează „GeneraciónClima” pentru a integra zece studenți universitari în delegația spaniolă la COP27