După cum a explicat ministrul Consumatorului, Alberto Garzón, pariurile și jocurile de noroc „nu sunt nici neutre, nici aseptice”. Din acest motiv, a apreciat campania ca fiind un „instrument foarte valoros de informare și avertizare că darurile pot fi începutul procesului prin care o persoană ajunge să aibă comportamente patologice în jurul jocului”.

) Campania #DAR are ca piesa centrala un videoclip muzical in care sunt scoase la iveala scuzele obisnuite cu care jucatorii se justifica de obicei si ignora faptul ca consumul lor poate deveni o problema.

De aceea, motto-ul ales pentru această acțiune este „jocurile de noroc cu probleme încep întotdeauna cu un dar”.

Numărul de noi jucători online sub ani în Spania a crescut exponențial în ultimii ani , mergând de la un 25% în 2016 la un 48% în 2021.

Având în vedere acest lucru, Garzón a subliniat că jocurile de noroc și pariurile „presupă riscuri grave ale căror consecințe ne privesc pe toți” indiferent de vârstă, sex sau clasă socială.

Totuși, ministrul Consumatorului a indicat că nu este același lucru „locuind într-un cartier în care puterile publice și societatea civilă au muncit pentru a-l umple cu opțiuni culturale și sportive accesibile și accesibile, decât într-unul sufocat de răpirea spațiului său public cu străzile pline de săli și case de pariuri”. Din acest motiv, Garzón a avertizat că responsabilitatea pentru problemă „nu poate cădea exclusiv asupra persoanei care suferă de problemă sau asupra celor dragi care îi înconjoară” și a luat în considerare că problemele legate de jocurile de noroc sunt „o responsabilitate publică și colectivă de primă ordine”.

Campania #DAR, a cărei melodie este cântată de vocalistul grupului madrilen Parquesvr, Javi. Ferrara, și inspirat de una dintre melodiile sale originale, va fi difuzat în timpul pr săptămâni în media digitală, radio și panouri publicitare în aer liber în toată țara.

Ministrul Consumatorului, Alberto Garzón, în timpul discursului său.

Mai multe informații Videoclip de campanie: „Problemele cu jocul încep întotdeauna cu un #DAR” Sursa: Guvernul Spaniei – Consumo prezinta campania #DAR de constientizare a riscurile jocurilor de noroc2021