#Spania – LAEl a evidențiat-o în timpul participării sale la evenimentul de prezentare a programului „Școlile de sănătate rurală în Castilla y León: educația pentru sănătate de către farmacist”, care a avut loc astăzi în orașul Avila.

După cum a subliniat José Miñones, acest plan, care „combină entuziasmul și soluția”, transformă cabinetele de farmacie, și întotdeauna în chestiuni de importanță pentru sănătate, în centre de prevenire și cunoaștere, ceea ce reprezintă un pas în plus în recunoașterea Guvernului de Spania a ponderii Farmaciei în cadrul Sistemului Național de Sănătate (SNS).

În acest sens, a recunoscut munca depusă de farmaciști în perioada pandemiei cauzate de COVID-19, figura lor „de referință” pentru sănătatea cetățenilor, precum și rolul lor strategic în prevenirea și promovarea obiceiurilor sănătoase.

Acum, Miñones a evidențiat, cu „Școlile de sănătate rurală din Castilla y León: educație pentru sănătate de către farmacist”, se oferă o soluție la îndoielile, întrebările sau întrebările pe care le poate avea populația, cu informații veridice și verificate furnizate de profesioniștii din domeniul sănătății. .

The Scopul acestei inițiative este de a promova educația pentru sănătate în municipiile Castilla y León cu mai puțin de 5.000 de locuitori, prin sesiuni de formare susținute de farmaciști.

Esteîntâlniri de formare, la care participă peste 100 de farmacii rurale din comunitateentitate autonomă, acestea se adresează în mod specific persoanelor în vârstă, adulților, femeilor, adolescenților și băieților și fetelor.

În La implementarea acestui program colaborează Consiliul General al Colegiilor Farmaciştilor (CGCOF), Consiliul Colegiilor Profesionale ale Farmaciştilor din Castilla y León (CONCYL) şi Guvernul Spaniei.

Răspuns la provocarea demograficăȘIl Ministrul Sănătății a reafirmat angajamentul Guvernului de a răspunde provocării demografice și depopulării, prin inițiative precum acest program, care urmărește și obiectivul de a garanta accesul echitabil la serviciile de sănătate pentru întreaga populație.

ȘIÎn acest context, el a evidențiat programe precum Planul de sănătate bucală al Sistemului Național de Sănătate, al cărui al doilea anual a fost recent aprobat de Consiliul de Miniștri; Planul de investiții în înaltă tehnologie (INVEAT), care a făcut posibilă furnizarea Ávilei cu un accelerator liniar pentru tratamentul bolilor oncologice; sau programul de pregătire care a fost prezentat astăzi la Velayos.

ȘILa eveniment au mai participat, printre alte personalități, subdelegatul Guvernului, Fernando Galeano; primarul din Velayos, Lorenzo Nieto, președintele Consiliului general al colegiilor oficiale ale farmaciștilor (CGCOF), Jesús Aguilar; președintele Consiliului colegiilor profesionale ale farmaciștilor din Castilla y León (CONCYL), Javier Herradón; și președintele Colegiului Oficial al Farmaciştilor din provincia Ávila, Inés Barco.

Ministrul Sănătății, José Bolaños, în timpul vizitei sale la farmacia Velayos (Ávila)

Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones subliniază potențialul farmaciilor din zonele rurale pentru formarea în domeniul sănătății și prevenirea bolilor