#Madrid –

ÎMPREUNĂ CU CENTRUL DE UMANIZARE DE SĂNĂTATE LOS CAMILOS

Spitalul Universitar La Princesa va găzdui pe 21 noiembrie în sala sa de întruniri a XXVIII-a Conferință de Umanizare a Sănătății, pe care acest centru public al Comunității o organizează împreună cu Centrul de Umanizare a Sănătății a Religioasei Camilo sub titlul „Umanizare-Artă”. în Îngrijire’. Conferința inaugurală „Umanizarea îngrijirii sănătății” va fi susținută de José Carlos Bermejo, directorul Centrului de Umanizare Los Camilos. În cadrul acestei întâlniri, profesioniștii de la Spitalul La Princesa vor avea un rol deosebit în Masa de experiență, numită „Ascultă, Privește, Zâmbește, Acompaniază, Simte, UMANIZEAZĂ”, care va include o selecție de proiecte de umanizare care reprezintă implicarea acestui Madrid. centru în obținerea unei atenții mai umane, dar nu numai din atitudinea oamenilor care lucrează acolo, ci și prin crearea unor medii mai prietenoase.

Tocmai despre aceste medii, Aranzazu Díaz, director adjunct Nursing, va prezenta proiectul „Spații Umanizate”, arătând noile spații de îngrijire medicală în care au fost încorporate proiecte specifice de decorare, care le transformă în locuri calde în care pacienții se simt mai bine. „Programul interdisciplinar de Îngrijire a Pacienților fragili în perioada de internare în spital într-o Unitate de Medicină Internă” explicat de supervizorul acestei specialități Esperanza Murillo, va evidenția importanța acordării unei atenții deosebite tipului de pacient care, datorită caracteristicilor lor de vulnerabilitate, din cauza vârstei sau stării, a fost numit pacient fragil. Julia Fernández, președintele Comitetului de etică în domeniul sănătății, cu conferința „Etica la pat” se va concentra pe dimensiunea etică a medicinei și importanța acesteia pentru luarea deciziilor clinice. „Programul Be Neumo Be You” al serviciului de Pneumologie, prin intervenția medicului pneumolog Tamara Alonso, va arăta cum acest serviciu a făcut din medicina umanistă una dintre principalele sale valori, iar în final Celia Arranz, asistent social cu prezentarea intitulată „Despre un caz”, va face cunoscută importanța asistenței sociale din cel mai uman punct de vedere.

Atelier de cazuri practice

După-amiaza zilei va începe cu un atelier cu cazuri practice de sprijin în situații complexe. Trei simulări cujoc de rolanalizate de către profesioniști de la Centrul de Umanizare a Sănătății San Camilo. Unul dedicat îngrijirii pacientului și familiei cu Encarnación Galvache, psiholog educațional, altul despre cum să comunice vești proaste cu Marisa Magalla, psiholog și Maestru în durere, iar ultimul pentru sprijin în luarea deciziilor etice.condus de Álvaro Fernández, asistent medical și expert în îngrijiri paliative.

Închiderea întâlnirii va fi ceremonia de decernare a Premiilor VIII HUMANIZAR. Premii cu care se distinge Centrul San Camilopersoane și entități pentru cariera lor, proiecte sau diseminare pentru promovarea unei culturi a umanizării sănătății.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa co-organizează Conferința XXVIII de Umanizare a Sănătății