#Spania – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă din cauza violenței de gen în provincia Valencia. Aceasta este o femeie în vârstă de 58 de ani, ucisă de fostul ei soț pe 30 august. Victima avea o fiică și un fiu adult. Nu au existat plângeri anterioare de violență de gen împotriva presupusului agresor.

Odată cu confirmarea acestui caz, numărul femeilor ucise prin violență de gen în Spania crește la 40 în 2023 și la 1.224 din 2003, când au început să fie colectate date.

Ministrul Egalității, Irene Montero, și delegatul guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, doresc să își exprime încă o dată condamnarea și respingerea cea mai absolută față de această crimă sexistă și să transmită tot sprijinul lor familiei și prietenilor victimei. Atât ministrul, cât și delegatul cer toate eforturile instituțiilor, administrațiilor și societății în ansamblu pentru a ajunge la timp și a evita mai multe decese.

Ministerul Egalității, prin Delegația Guvernului împotriva Violenței de Gen, dorește să amintească că telefon 016consultații online prin e-mail 016-online@igualdad.gob.es, canalul WhatsApp la numărul 600 000 016 și chatul online, accesibil de pe site-ul web Violenciagenero.igualdad.gob.es, continuă să funcționeze în mod normal 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii. La 016 puteți solicita consiliere cu privire la resursele disponibile și drepturile victimelor violenței de gen, precum și consiliere juridică de la 8:00 la 22:00 în fiecare zi a săptămânii, cu asistență în 53 de limbi și un serviciu adaptat situațiilor posibile. .de handicap.

Pe de altă parte, amintiți-vă și că în situație de urgență puteți suna la 112 sau la numerele de telefon de urgență ale Poliției Naționale (091) și Gărzii Civile (062). În cazul în care nu se poate efectua un apel și într-o situație periculoasă, puteți folosi aplicația ALERTCOPS, din care se va trimite un semnal de alertă poliției cu geolocalizare. Aceste mijloace de asistență pot fi activate de către victimă și, de asemenea, de către orice persoană care cunoaște sau suspectează un caz de violență de gen. Este o datorie a intregii societati.

Afiș la telefon 016

Etichete: Egalitatea Violența de gen Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Egalității condamnă o nouă crimă din cauza violenței de gen în Valencia