Ministerul Finanțelor și Administrației Publice a plătit în total 13.111,13 milioane de euro pentru plăți în cont către Comunitățile Autonome în regim comun și către Orașele cu Statut de Autonomie Ceuta și Melilla în perioada ianuarie-mai 2021, în comparație cu 46.721,32 milioane de euro pentru aceeași perioadă a anului 2021 .

Aceasta înseamnă că aceste entități teritoriale au aranjat în primele cinci luni ale 2022 a unui volum de resurse pentru livrări în cont mai mare de 2.605,32 milioane de euro la cifra pe care o aveau în acele luni de 2021, ceea ce reprezinta o crestere de 6,3%.

Plata livrarilor in cont se face lunar, la prin doua intrari la Comunitățile autonome ale sistemului comun și orașele Ceuta și Melilla: una la începutul lunii și alta la sfârșitul lunii.

Mai exact în luna Mai, aceste entități teritoriale au intrat în 9.46, milioane de euro, față de 8.759,05 milioane pe an mai devreme, adică 552 milioane mai mult.

Detaliul livrărilor în cont efectuate de la departamentul condus de María Jesús Montero către diferitele t teritoriile în cursul lunii mai și suma acumulată până în acest an este după cum urmează:

Tabelul plăților în cont către Comunitățile Autonome în regim comun și către Orașele cu Statut de Autonomie Ceuta și Melilla (Ministerul Finanțelor și Administrației Publice) )

Ministerul Finanțelor și Funcția Administrația Publică respectă astfel sistemul de finanțare regională, care funcționează prin rate în contul resurselor fiscale despre care se estimează că vor fi depuse pe parcursul anului ca impozit pe venitul persoanelor fizice (cota regională) și procentele stabilite de legea ca Ei sunt responsabili de TVA si Taxe Speciale si ca statul central avanseaza. Aceste cifre sunt rezultatul estimării veniturilor fiscale pe baza previziunilor economice incluse în Bugetele Generale ale Statului . , se adaugă plățile în contul Fondului de Suficiență Globală și transferul Fondului de Garantare a Serviciilor Publice Fundamentale.

Îmbunătățirea plăților în cont avută în vedere în PGE din acest an arată angajamentul Guvernului față de toate teritoriile, în scopul ca acestea să poată furniza servicii publice ale Statului Bunăstare de calitate excelentă sunt în sfera competențelor sale. În total, în anul 221121, vor intra Comunitățile Autonome de regim comun și Orașele Ceuta și Melilla 067.276 milioane de euro pentru plăți în cont. Această cifră este cea mai mare din seria istorică.

Resurse extraordinare Pe lângă resursele ordinare din plăți în cont, Bugetele Generale de Stat pentru 2021 includ două elemente de finanțare extraordinare pentru o sumă combinată de 7.004 milioane de euro care urmează să fie distribuite între Comunitățile Autonome în temeiul regim comun și orașele Ceuta și Melilla.

Primul dintre aceste articole a fost distribuit în martie, oferind 3.43 milioane de euro către Autonome Comunitățile și orașele Ceuta și Melilla să le despăgubească pentru prejudiciul economic cauzat de lansarea de către executivul lui Mariano Rajoy a Sistemului de furnizare imediată de informații privind TVA (SII-TVA).

Pe de altă parte, în sarcina celeilalte părți Din finanţarea extraordinară dotată, Trezoreria va acoperi pierderea de resurse cauzată de lichidarea negativă a . . În acel an, anul izbucnirii pandemiei, Guvernul a calculat plățile în cont fără impactul economic al crizei de sănătate și în acest an, în care trebuie efectuată lichidarea acesteia, Trezoreria a decis să-și absoarbă rezultatul negativ. pentru Comunități prin intermediul bugetelor generale de stat.

Comunitățile autonome și orașele Ceuta și Melilla pot aloca resursele extraordinare puse la dispoziție oricărui scop în sfera competențelor lor , întrucât nu sunt condiționate.

Aceste măsuri sunt în concordanță cu angajamentul Guvernului nu numai de a proteja resursele sistemului de finanțare, ci și de a consolida situația financiară a CCAA, oferindu-le fonduri extraordinare, așa cum a procedat în ultimii ani. Astfel, în 2020 un fundal de 17.0 milioane nerambursabile, astfel încât 17 CCAA și Orașele Ceuta și Melilla s-ar putea confrunta cu costul economic al pandemiei, iar în 2021 7 au fost distribuite. 0 milioane de euro suplimentari pentru gestionarea ajutoarelor directe acordate companiilor și persoanelor care desfășoară activități independente, precum și o altă prevedere extraordinară a 16.486 milioane nerambursabile.

În total, între 2019 Y 2022, Comunitățile Autonome vor fi înlăturat 490.000 milioane de euro, unul 24% mai mult decât în ​​ultimii patru ani.

Mai multe informații Finanțare autonomă (Ministerul Finanțelor și Administrației Publice) // Sursa: Guvernul Spaniei – Trezoreria a plătit 067.273 milioane către Comunitățile Autonome pentru plăți în cont până în mai, cu 6,3% mai mult decât în ​​2021