#Madrid –

Comunitatea Madrid desfășoară un dispozitiv special de sănătate cu până la 18 profesioniști, inclusiv medici, asistenți medicali și tehnicieni de urgență medicală din cadrul Serviciului de Urgență Medicală (SUMMA112), cu ocazia sărbătoririi taurilor tradiționali ai taurilor sărbătorilor patronale. din San Sebastián de los Kings. Pe lângă aceste prevederi, au mai fost prevăzute o UTI mobilă, un vehicul de intervenție rapidă și un alt vehicul de comunicații, precum și un spital de campanie pentru a putea îngriji imediat atât rănile ușoare, cât și orice pacienți cu afecțiuni mai grave sau chiar critici. .

Ministrul Sănătății, Fátima Matute, a vizitat astăzi această operațiune cu ocazia sărbătoririi celui de-al cincilea alergare de tauri din aceste sărbători, împreună cu directorul general al Agenției de Securitate și Situații de Urgență (ASEM112), Pedro Ruiz, și primarul. a municipalității, Lucía Fernández și directorul medical al SUMMA112, Fátima Gutiérrez.

Matute a mulțumit pentru munca profesioniștilor dislocați în oraș în aceste zile și care „asigură siguranța celor care vin să se bucure de unul dintre cele mai importante alergări de tauri din Spania, oferind îngrijiri medicale imediate, coordonate cu întreaga rețea de spitale. Comunitatea Madrid și cu restul personalului de urgență.”

Astfel, SUMMA 112 și-a instalat Postul de Sănătate Avansat la capătul traseului, la intrarea în piață, care include o unitate mobilă și un spital de campanie cu șase posturi de Asistență Viată Avansată pentru a oferi un răspuns rapid și la fața locului la cădere. , traumatisme sau convulsii.

De asemenea, autovehiculul de Comunicații SUMMA112 face posibilă conectarea pe perioada izolării cu Serviciul de Urgență al Spitalului Public Universitar Infanta Sofía, cel de referință din localitate, care are un plan de urgență pentru a face față eventualelor incidente care pot apărea. La fel, cu sala de operație din arena de tauri și Centrul de Coordonare a Urgențelor și Urgențelor SUMMA112, astfel încât, din aceste patru scenarii, să vezi simultan ce se întâmplă în orice moment.

Acest dispozitiv, care lucrează împreună cu Serviciul Protecției Civile din cadrul Primăriei San Sebastián de los Reyes, va rămâne activ până duminică, 3 septembrie, data la care se încheie taurii. În 2022, au fost efectuate un total de 35 de îngrijiri, cu nouă trimiteri la Infanta Sofia și una la Spitalul Public Universitar La Paz, deși majoritatea îngrijirilor au fost pentru vânătăi sau traumatisme și nu au fost grave.

Peste 376 de militari pentru a garanta securitatea

La rândul său, Agenția de Securitate și Situații de Urgență (ASEM112) a Comunității Madrid, care include pompieri, agenți silvici, personal de Protecție Civilă și Poliție Locală, a pregătit un plan special pentru spectacolele și activitățile programate de sărbători, toate acestea în cadrul Strategia cuprinzătoare de securitate (ESICAM179).

Această operațiune include 376 de personal, dintre care 122 sunt polițiști locali, 140 voluntari din cadrul Serviciului Municipal de Protecție Civilă și 114 polițiști naționali. De asemenea, dispune de mijloacele și resursele necesare pentru a face față unor situații mai riscante precum aglomerația la alerde, lupte, atracții la târg, proclamații sau artificii. În acest scop, la intersecțiile Calle Real și Estafeta a fost amplasat un post de comandă și un alt post de supraveghere în Parque de la Marina, unde a fost amenajat și un perimetru de securitate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid desfășoară un dispozitiv de sănătate cu un spital de campanie în cursele de tauri din San Sebastián de los Reyes