#Spania – Marina a primit submarinul S-81 ‘Isaac Peral’ la Arsenalul din Cartagena într-un eveniment prezidat de ministrul Apărării, Margarita Robles, livrare care reprezintă un moment esenţial în istoria recentă a Marinei şi a industriei maritime. , cu care Spania intră în clubul a zece țări cu capacitatea de a proiecta și construi submarine.

„Isaac Peral” este primul dintre cele patru submarine S-80 de ultimă generație, un program care înseamnă pentru Marina Spaniolă să fie printre cele mai bine echipate din lume în ceea ce privește armele subacvatice, iar Navantia să se consolidează printre companiile internaționale de top.

„Facem un pas uriaș în acest program și astăzi ne simțim deosebit de mândri de Marina noastră, moștenitoarea marilor marinari ai istoriei care au transformat lumea”, a declarat ministrul Apărării, adăugând că „Prezența internațională a Spaniei este garantată cu acest spaniol. Marinei și cu acest program”.

Robles a mulțumit orașului Cartagena, Marinei și întregului personal al Navantiei și Ministerului Apărării pentru implicarea lor în proiect. În plus, a avut câteva cuvinte de amintire pentru defunctul AJEMA, amiralul general Antonio Martorell: „Cred că astăzi, oriunde s-ar afla, se va simți la fel de mândru pe cât ne simțim cu toții”.

În cadrul ceremoniei solemne, documentația de livrare și transfer a fost semnată între Navantia și Direcția Generală de Armament și Materiale a Ministerului Apărării și de la aceasta din urmă către Arsenalul din Cartagena. În plus, omul care va fi primul comandant al unității, locotenentul comandant Manuel Corral, și-a preluat funcția și Drapelul a fost livrat navei.

La sărbătoare au mai participat șeful Statului Major al Apărării (JEMAD), amiralul general Teodoro López Calderón, șeful Statului Major al Marinei (AJEMA), amiralul general Antonio Piñeiro și secretarul de stat pentru apărare, Amparo Valcarce și președintele. din Navantia, Ricardo Domínguez, printre alte autorități civile și militare.

AJEMA a subliniat că „azi începe o etapă incitantă, în care încorporăm tehnologie de ultimă oră într-un submarin care este chemat să-și asume un rol important în operațiunile navale” și i-a mulțumit ministrului Apărării pentru promovarea unui proiect „care nu ar au fost posibile fără sprijinul lor hotărât și personal.”

La eveniment au fost prezente și secretarul de stat, directorul CNI, Esperanza Casteleiro; subsecretarul Apărării, Adoración Mateos; directorul general al Armamentului și Materialelor, amiralul Aniceto Rosique; președintele Regiunii Murcia, Fernando López Miras, și primarul din Cartagena, Noelia Arroyo.

Etapă industrială și tehnologicăProgramul S-80 reprezintă cea mai mare provocare industrială și tehnologică cu care s-a confruntat vreodată industria națională de apărare, întrucât un submarin este un sistem conceput pentru a funcționa autonom într-un mediu foarte ostil pentru perioade lungi de timp, motiv pentru care necesită cunoștințe de înaltă specializare. în diverse discipline.

În acest sens, președintele Navantia a subliniat că „livrarea primului dintre aceste submarine este un succes al excelenței sub aspectul tehnic, dar și al altor valori și principii care stau la baza oricărei provocări: colaborarea. , încrederea în capacitatea, efortul și voința noastră de a ne perfecționa”, a exprimat el și a mulțumit în mod special Ministerului Apărării și Marinei. „Fără ajutorul tău hotărât, nu am fi aici să sărbătorim această etapă istorică”, a declarat el.

De asemenea, în timpul discursului său, secretarul de stat pentru apărare a asigurat că „Programul S-80 și activitatea Navantia în hub-ul industriei navale din Cartagena este, fără îndoială, unul dintre cele mai complexe proiecte tehnologice pe care le-au întreprins în ţară”, şi a evidenţiat că, pe lângă plasarea industriei navale spaniole printre cele mai importante pe arena internaţională, aceasta reprezintă profituri economice importante.

„Acest proiect reprezintă o provocare pentru sistemul nostru de știință și tehnologie”, a spus Valcarce, „și o investiție foarte importantă a Guvernului Spaniei, de 4.000 de milioane de euro între 2018 și 2032”. După S-81 vor sosi alte trei submersibile care se află în grade diferite de progres, toate numite după pionierii navigației subacvatice: S-82 „Narciso Monturol”, X-83 „Cosme García” și S-84. „Mateo García de los Reyes”.

Capabilitati uniceCu o lungime de 80,8 metri, un diametru de 7,3 și o deplasare de aproape 3.000 de tone, S-80 are capacități unice în rândul submarinelor nenucleare ale NATO. Datorită nivelului său ridicat de automatizare, poate opera cu un echipaj de doar 32 de persoane și este capabil de atacuri antisuprafață, antisubmarin, terestre, operațiuni la diferite adâncimi, operațiuni speciale și evacuare a personalului civil, colectare de informații sau descurajare. .

Programul S-80 reprezintă un salt tehnologic substanțial în comparație cu predecesorul său, S-70, întrucât va avea un Sistem Integrat de Control al Platformei și un Sistem de Luptă care, în același timp, îi vor permite să-și crească gradul de automatizare, reduce semnificativ numărul de oameni necesari pentru operarea submarinului. Acest proiect a fost cea mai mare provocare pentru construcțiile navale spaniole până în prezent.

Echipajul a desfășurat un proces riguros de pregătire, pregătire și certificare pe tot parcursul procesului de probă pe mare care le permite să cunoască platforma în profunzime, astfel încât submarinul să poată fi operat în siguranță, atât la suprafață, cât și scufundat.

JEMAD, la rândul său, a urat mult noroc echipajului: „Acum începe munca lor cu adevărat” și i-a îndemnat să „profiteze la maximum de sistemele pe care le au și să le pună să lucreze operațional la cel mai înalt nivel”.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, prezidează livrarea submarinului S-81 Isaac Peral către Marine.

Mai multe informatii Galerie foto pe Flickr a Ministerului Apărării Sursa: Guvernul Spaniei – Marina primește submarinul S-81 „Isaac Peral”, o piatră de hotar istorică care plasează Spania în fruntea tehnologiei navale.