Compensația va intra în vigoare la data de 31 în luna martie și vor beneficia 8.125 municipii și 60 consilii și entități similare, toate entitățile locale care au participat la impozitele de stat în 2017. Aceste administrații vor primi 125, 6 milioane de euro.

Monitorul Oficial al statului (BOE) a publicat un Ordin al ministrului Finanțelor și Funcției Publice, María Jesús Montero, prin care se stabilește suma pe care Entitățile Locale o vor primi drept compensație pentru plata lunară a TVA-ului pe care au încetat să o mai primească în 2017, ca urmare a implementării Furnizării Imediate de Informații (SII).

Ordinul stabilește forma de plată și suma corespunzătoare și respectă prevederile Bugetului General al Statului de 2022, unde se înregistrează un anumit post bugetar în această împrejurare, destinată atât Comunităților Autonome, cât și Entităților Locale.

În cazul Ordinului Entităților Locale, se stabilește cuantumul despăgubirii, precum și a intereselor legale, astfel încât Totalul pe care îl vor primi Administrațiile Locale afectate, inclusiv dobânda, este estimat la 496, 6 milioane de euro

. )

Compensația va intra în vigoare în martie 31 și va beneficia de 8.125 municipalități și 60 consilii județene și entități similare, toate entitățile locale care au participat la impozitele de stat în 2017.

Suma corespunzătoare fiecărei a entităților a fost publicată în Biroul Virtual de Coordonare Financiară cu Entitățile Locale, pe site-ul Ministerului Finanțelor și Administrației Publice.

reglementările indică faptul că, odată ce transferurile au fost efectuate către Entitățile Locale, dacă acestea nu rambursează suma plătită în termen de două luni, compensația va fi considerată acceptată.

Ordinul prevede, de asemenea, ca Municipalitățile care au inițiat o revendicare va avea până în februarie 31 să elibereze o adeverință care să cuprindă un acord al Plenului Municipal de retragere a procedurii deschise și să o trimită la Ministerul Finanțelor și Administrației Publice.

Pe de altă parte, Ministerul Finanțelor și Administrației Publice intenționează să aprobe Ordinul de compensare pentru acest concept în curând către Comunitățile autonome, care vor primi sumele în primul trimestru al acestui an, așa cum a anunțat deja María Jesús Montero.

Sursa: Guvernul Spaniei – Trezoreria aprobă Ordinul care va permite compensarea Entităților Locale pentru TVA pe care nu l-au mai primit în 20172022