După ce pentru anul în curs au fost eliminate bursele de ajutor pentru cărţi la elevii din primul an de grădiniţă (Segundo Ciclo de Infantil), ministerul regional de Învăţământ al regiunii Madrid va elimina bursa pentru elevii din al doilea an, cei cu vârsta de 4 ani şi va reduce bursa pentru cei de 5 ani de la 65 la 40 de euro. Cu toate acestea, guvernul regional va acorda peste 30 de milioane de euro sub forma burselor pentru cumpărarea cărţilor în viitorul an şcolar. Aceste ajutoare vor ajunge la peste 300 de mii de familii, acelaşi număr ca şi în acest an, după cum a precizat Guvernul madrilen.

 

Bursele pe 2010 – 2011 sunt destinate acelor familii ale căror copii se vor înscrie la şcolile publice, private şi public-private din regiune.

Suma ajutorului pentru achiziţionarea cărţilor va fi de 110 euro pentru elevii din „Secundaria” şi de 104 euro pentru cei din „Primaria„, la fel ca în acest an, dar pentru elevii din „Infantil” bursa se reduce de la 65 la 40 de euro.

Perioada de prezentare a solicitărilor pentru bursele de cărţi este până în 26 aprilie, inclusiv. Plata acestor ajutoare se va face la începutul lunii septembrie, odată cu începerea anului şcolar.

În acest an, prezentarea documentaţiei se poate face şi pe internet pe pagina guvernului regional www.madrid.org, unde pot fi ataşate documente scanate.