Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas , s-a întâlnit cu președintele Federației Regale Spaniole de Vânătoare, Manuel Gallardo, cu care a trecut în revistă situația actuală a sectorului de vânătoare din Spania.

În cadrul ședinței, încadrată în întâlnirile periodice pe care ministrul le ține cu diferiți reprezentanți ai sectorului pentru a-i informa asupra liniilor de lucru care îi afectează, Planaș a subliniat că Strategia Națională de Management al Jocului, aprobată în cadrul Conferinței Sectoriale din 7 martie, cu sprijinul unanim al tuturor comunităților autonome, reprezintă o piatră de hotar de mare importanță pentru vânătoarea durabilă și revitalizarea zonelor rurale. Planas a transferat sprijinul si recunoasterea Guvernului activitatii de vanatoare durabila pentru rolul sau in mentinerea biodiversitatii si a fi o sursa de diversificare economica in mediul rural.

. După cum s-a subliniat, această strategie „de pionierat” constituie un angajament ferm al acestui Guvern față de un sector de mare importanță economică, socială și de mediu pentru mediul rural, rezultat al muncii comune a diferitelor administrații publice, sectorul ea însăși și entități științifice să promoveze vânătoarea durabilă.

Pentru ministru, sprijinul unanim al comunităților autonome față de strategie arată voința de sectorul și administrațiile să realizeze o triplă sustenabilitate economică, socială și de mediu, prin managementul vânătorii.

Alte probleme de interes pentru În cadrul întâlnirii au fost abordate și sectorul, precum situația populațiilor de broaște țestoase Buna ziua. În această linie a fost analizată implementarea unei experiențe pilot, în unele rezervații de vânătoare, pentru studiul, cercetarea, conservarea și managementul acestei specii de vânat.

. Întâlnirea ministrului cu președintele Federației Regale Spaniole de Vânătoare face parte din colaborarea și comunicarea obișnuită dintre ambele organizații pentru a face schimb de idei în vederea îmbunătățirii situației sectorului de vânătoare din Spania. În acest sens, ministerul lucrează la promovarea bunelor practici, nu numai în managementul cinegetic, ci și într-o imagine socială dedicată valorilor sportive, naturale și culturale asociate acestei activități tradiționale, care revitalizează mediul rural în care este desfășurată. afară.

Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas: „Guvernul sprijină gestionarea durabilă a vânătorii în Spania”