Austeritatea bugetara ajunge pana la meniul acordat militarilor din Armata Spaniola. Ministerul Apararii din Spania vrea sa economiseasca 15 milioane de euro prin reducerea la jumatate a subventionarii meniului zilnic al militarilor. 

Acestia vor trebui sa plateasca de la 1 iulie jumatate din costul meniului, in valoare de 2,80 euro. Deocamdata masura ii afecteaza pe militarii spanioli din cadrul Fortelor de Uscat, pe cei de la Garda Regala si cei din cadrul Unitatii Militare de Urgenta. 

Surse citate de agentia Europa Press sustin insa ca militarii de la Fortele Marine isi platesc meniul in totalitate, 3 euro, inca din luna martie. Aceeasi situatie se gaseste deja si in unele unitati militare ale Fortelor Aeriene spaniole, unde se plateste in totalitate masa de pranz. 

Aceleasi surse citate de Europa Press, sustin ca Statul Major al Fortelor de Uscat este constient de efectele pe care le va produce la nivel individual aceasta masura care inseamna o reducere indirecta a salariului militarilor.

Deocamdata, vor fi scutiti de la plata sumei de 2,80 euro pentru masa de pranz elevii din scolile militare, militarii de serviciu si cei care se afla in misiune.

Fortele de Uscat spaniole si-au redus bugetul cu 34% in ultimii patru ani, fiind aplicate masuri de austeritate din ce in ce mai dure, dar care nu ar fi afectat capacitatea operativa a armatei.