Domiciano Curiel și-a prezentat demisia în această dimineață din funcția de președinte al ATA din Castilla y León. Leticia Mingueza, până în prezent secretar general al ATA CyL, preia lui Domiciano Curiel în funcția de președinte interimar al ATA CyL până când următoarele alegeri vor avea loc în temeiul articolului 34 din statutul ATA CyL, care prevede că „Secretarul General al Asociației va înlocui Președinte în absența acestuia și dacă vacant acestuia intervine, din orice motiv, acesta va ocupa funcția până la desfășurarea noilor alegeri. Următoarele alegeri ATA CyL sunt programate pentru 2024.

Domiciano Curiel închide astfel un ciclu care a început în 2019 când a devenit președinte al asociației regionale după anii săi de secretar general al asociației regionale.

Președintele ATA CyL, Leticia Mingueza, înfruntă lunile următoare cu entuziasm și cu angajamentul de a lupta pentru interesele celor peste 190.000 de independenți castilian și leonezi, subliniind necesitatea de a pune capăt principalelor probleme care afectează acestea, printre care se numără lipsa finanțării și delincvența. „Pariul pe independenții castilian și leonezi înseamnă pariază pe viitorul Castilla y León. Din acest motiv, ne vom asigura că independenții au prezența pe care o merită”, a punctat Mingueza.

„Este o responsabilitate enormă să ne asumăm și să continuăm munca pe care Domiciano Curiel a desfășurat-o în fruntea acestei organizații, dar vom munci din greu pentru ca sprijinul pentru independenți să nu scadă”, a adăugat Mingueza. „Vom lucra mână în mână cu Administrația pentru a face publice care sunt problemele noastre și cum să le rezolvăm”.


Sursa: Leticia Mingueza preia președinția ATA Castilla y León