Persoanele care au probleme la plata creditelor din România vor putea să scape de datorie prin predarea garanției, dacă legea va fi promulgată de președintele României.

Parlamentarii români au votat cu 207 voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă ultima variantă a Legii dării în plată, după ce a fost analizată a doua oară de Parlament.

„Oameni buni, AM REUȘIT!!! Legea dării în plată a fost votată! V-am promis încă de anul trecut că pentru a trece legea asta voi pune la bătaie tot ce am mai bun în mine, ENERGIE, FORȚĂ, SUFLET! Și am făcut-o! N-aș fi reușit fără implicarea și sprijinul total al prof. Piperea, care s-a dovedit a fi un partener ireproșabil. N-aș fi reușit nici fără sprijinul colegilor din PNL, cărora le mulțumesc, cum le mulțumesc public și colegilor de la PSD, ALDE, UNPR și UDMR care n-au cedat presiunilor uriașe care s-au făcut în toată această perioadă și au făcut posibilă adoptarea legii. Nu în ultimul rând, multumesc și celor care au rezistat pe baricade până la final, care au crezut până în ultima clipa că BINELE va învinge până la urmă. Voi mi-ați dat, dragi prieteni, forța și energia să duc până la capăt această bătălie!”, a scris inițiatorul legii deputatul PNL, Daniel Zamfir, pe contul său de Facebook.

Legea se va aplica doar pentru creditele mai mici de 250.000 de euro. Darea în plată ar putea să se aplice în cazurile de executare silita, dar și celor în care executarea silita s-a încheiat.

Citește mai multe detalii pe Hotnews.ro