#Madrid –

Scopul acordului este stabilirea și articularea unui cadru general de colaborare între Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, prin IRSST, și Valorian, care să permită desfășurarea de acțiuni și activități specifice în cadrul VI-lea Master Plan pentru Prevenirea riscurilor profesionale din Comunitatea Madrid 2021-2024.

Institutul Regional pentru Securitate și Sănătate în Muncă, IRSST, și organizația sindicală Valorian au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea de acțiuni și activități specifice pentru îmbunătățirea condițiilor de securitate, sănătate și bunăstare a lucrătorilor prin abilitarea de sensibilizare, consiliere și sprijin , în vederea canalizării și implementării măsurilor preventive considerate optime în fiecare caz.

Una dintre axele transversale ale VI Master Plan privind prevenirea riscurilor ocupaționale din Comunitatea Madrid 2021-2024 Este colaborarea și promovarea prevenției prin agenți și instituții sociale. Din acest motiv, s-a constituit această alianță între IRSST și organizația sindicală Valorian, care este reprezentată în sectoare profesionale precum mare distribuție, asigurări, mutuale de accidente de muncă, servicii de prevenire terți, agenții de turism, mediere în asigurări private sau consultanță și piață. cercetare.

Printre obiectivele acordului se numără implementarea inițiativelor care vizează îmbunătățirea calității și eficacității sistemului de management al prevenirii riscurilor profesionale al companiilor sau promovarea, organizarea și implementarea acțiunilor de formare și conștientizare care promovează prevenirea culturii în domeniul de competență. și teritoriul Comunității Madrid, în principal în domeniul de acțiune al organizației sindicale Valorian.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST și organizația sindicală Valorian semnează un acord de colaborare