#Madrid –

Comunitatea Madrid primește în prezent 109 refugiați ucraineni cu dizabilități în două reședințe publice, situate în capitală și în Colmenar Viejo, pentru a le oferi o mai mare autonomie personală și pentru a le facilita includerea deplină în societate.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Declarației de Independență a Ucrainei, ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi serviciul de îngrijire pentru acest grup din centrul Gran Residencia pentru vârstnici, din districtul de Carabanchel. Acolo a putut verifica activitățile zilnice pe care le desfășoară, precum ateliere de grădinărit, pictură, învățarea treburilor casnice, meșteșuguri, jocuri de societate, predarea limbii spaniole sau excursii, printre altele.

García Martín i-a felicitat pe toți cetățenii acestei țări europene într-o zi atât de specială, urându-le un sfârșit rapid al „tragediei pe care acest război o provoacă lor, familiilor lor și întregii națiuni”. În plus, el a reiterat angajamentul guvernului regional „față de toți cei care astăzi locuiesc, lucrează sau studiază în Comunitate, pentru ca aceștia să se simtă primiți și bine îngrijiți, cu speranța că se realizează cât mai curând o pace dreaptă. , care evită atâta suferință”.

Executivul regional a asistat până acum 18.776 de ucraineni sosiți în regiune, cărora le-a oferit 80.316 servicii de când țara lor a fost invadată de Rusia în februarie anul trecut. Printre alte acțiuni, au fost înscriși la școală 6.567 de elevi, au fost acordate 15.683 de tichete de transport, au fost livrate 17.173 de carduri de sănătate și s-a asigurat cazare temporară pentru 924 de persoane.

Birouri de servicii pentru cetățeni

În plus, rețeaua Birourilor de Serviciu pentru Cetățeni a primit personal 17.002 de refugiați din această țară; a răspuns la aproape 20.000 de apeluri prin numărul de telefon gratuit 900 822 833 și a oferit 1.285 de servicii de teletraducere pentru bugetari.

În plus, în domeniul ocupării forței de muncă, Comunitatea Madrid a oferit ajutor la birourile sale de angajare a 3.085 de cetățeni de această naționalitate, dintre care o mie și-au găsit deja un loc de muncă. Vârsta medie a acestor persoane sosite în regiune este de 30 de ani, au fost asistați 12.247 de femei și 6.529 de bărbați, iar numărul minorilor se ridică la 6.818. Toate informațiile despre acest plan de integrare al administrației regionale pot fi consultate pe web https://www.comunidad.madrid/servicios/ukraine.

Anul trecut, guvernul regional a activat campania Ucraina are nevoie de tine, permițând peste 2.000 de puncte de colectare a produselor de igienă și a alimentelor neperisabile pentru transferul lor ulterior în această țară și granițele acesteia. În total, au fost trimise 950 de tone de material de ajutor umanitar.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid salută 109 ucraineni cu dizabilități pentru a le oferi o mai mare autonomie și pentru a le facilita includerea deplină în societate.