Ministerul de Interne a reînnoit site-ul Centrului Naţional pentru Protecţia Infrastructurilor Critice (CNPIC) cu un nou design adaptiv care îmbunătățește accesibilitatea și garantează o mai mare securitate în navigare.

Portalul respectă reglementările actuale privind accesibilitatea la site-uri web și aplicații pentru dispozitive mobile din sectorul public și are un certificat de domeniu securizat și verificat. Utilizabilitatea a fost, de asemenea, îmbunătățită pentru a oferi o mai mare flexibilitate și viteză în gestionarea conținutului.

Designul este adaptabil pentru a permite conținutului să se adapteze la dimensiunea și aspectul electronicului dispozitiv care este utilizat în timpul navigării, fie că este un telefon mobil, o tabletă sau un monitor de computer convențional. În plus, portalul este optimizat pentru utilizare cu cea mai recentă versiune a tuturor browserelor și încorporează un nou motor de căutare care include localizarea textului în documente pdf.

Printre principalele inovații, va oferi Nivelul de alertă pentru infrastructură critică (NAIC), o scară de cinci niveluri complementare asociate cu nivelurile de alertă ale Planului de prevenire și protecție împotriva terorismului.

Site-ul web include link-uri către reglementările privind Protecția Infrastructurii Critice și include, în secțiunea Publicații, ghiduri și metodologii publicate de Centru care servesc drept referință în domeniul său și pentru diferiții actori implicați în Sistemul de Protecție a Infrastructurii Critice (PIC) . A fost, de asemenea, încorporată o casetă de sugestii, care vă permite să solicitați informații sau să faceți sugestii simplu și rapid și un acces direct la „Cheile publice PGP”, folosit pentru ci Confidențialitatea informațiilor sau a documentației sensibile.

15 ani de serviciu pentru protejarea serviciilor esențialeDe la crearea sa în anul 2007, CNPIC a creat o comunitate complexă de securitate cu mai mult de 250 operatori critici în prezent, ceea ce plasează Spania într-o poziție de referință internațională în acest domeniu.

În funcție de Ministerul Securității de Stat al Ministerului Intern, CNPIC coordonează Sistemul PIC, alcătuit din instituții, organisme și companii, atât din sectorul public, cât și din cel privat, necesar pentru a garanta buna funcționare și furnizarea serviciilor esențiale.

// Sursa: Guvernul Spaniei – ​Interior reînnoiește site-ul Centrului Național pentru Protecția Infrastructurilor Critice cu îmbunătățiri în accesibilitatea și securitatea acestuia090321