ICR Madrid funcţionează într-un sediu nou, situat în zona centrală a capitalei, în apropierea muzeelor Thyssen şi Prado.

Noua locaţie este o poziţie privilegiată care va oferi mai multă vizibilitate activităţilor culturale organizate de echipa de la ICR Madrid, care se poate lăuda acum cu o bibliotecă bogată şi cu cei mai mulţi elevi de limbă română, în comparaţie cu celelalte institute culturale din lume.

La inaugurarea sediului din Plaza de la Lealtad, 3, Madrid, au fost prezenţi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, şi numeroşi prieteni ai institutului.

După şapte ani în care ne-am aflat în strada Marqués de Urquijo, chiar lângă frumosul Parque del Oeste, ne-am hotărât să lăsăm în urmă zona Argüelles-Moncloa pentru a ne muta în centrul Madridului. Ne puteţi găsi acum în Plaza de la Lealtad, chiar lângă monumentul ridicat în memoria celor căzuţi la 2 Mai 1808, la câţiva paşi de Muzeul Prado şi vizavi de Muzeul Thyssen-Bornemisza. Sperăm ca în acest nou sediu cultura românească să se afle şi mai aproape de inima culturală a capitalei Spaniei şi ca spaţiul primitor al noului ICR Madrid şi noile sale dotări să sporească vizibilitatea evenimentelor culturale româneşti„, anunţă ICR Madrid pe pagina web.

Instituţia anunţă o serie întreagă de evenimente dedicate familiarizării publicului madrilen cu noul sediu al ICR: „Vor fi programate în perioada imediat următoare: sesiuni de poveşti dramatizate şi ateliere pentru copii, proiecţii de filme româneşti, expoziţii, întâlniri literare„.

 

{loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}