Primăria din localitatea madrilenă San Fernando de Henares a finalizat procedura de înfrăţire a oraşului cu localităţile Vaslui şi Câmpia Turzii. În urma unui sondaj realizat printre locuintorii oraşului San Fernando, primăria a descoperit că majoritatea intervievaţilor ar dori o relaţie mai strânsă cu aceste două localităţi din România.

În San Fernando de Henares trăiesc aproximativ 5000 de români. Pentru semnarea acordului de înfrăţire, autorităţile spaniole au organizat o întâlnire prin care au fost semnate actele de înfrăţire. În acest sens, la San Fernando de Henares s-au deplasat două delegaţii din partea oraşelor Vaslui şi Câmpia Turzii, conduse de primarii Vasile Pavăl şi, respectiv, Ioan Vasinca.

Prin această înfrăţire se doreşte întărirea relaţiilor între oraşele implicate pentru intensificarea integrării cetăţenilor români, precum şi derularea unor schimburi profesionale între cele două administraţii.

Primarul oraşului San Fernando de Henares, Julio Setién, a remarcat că în ciuda distanţelor între cele trei oraşe există foarte multe asemănări. Înfrăţirea a fost marcată şi de o festivitate organizată în 24 martie la Teatrul Federico García Lorca.